«

»

ag. 22 2017

Reflexions en relació a l’inici de curs: els pressuposts i la valentia política, l’aposta necessària

   FAPA Mallorca expressa la seva voluntat de que aquest curs escolar sigui el curs de la valentia política, el moment en el que el nostre sistema educatiu comenci de manera seriosa el canvi cap a un model millor. Així, ens trobem amb l’equador de la legislatura política i, per aquest motiu, aquest curs acadèmic serà el curs d’impulsar tots aquells canvis, totes aquelles reformes, tots aquells projectes que es vulguin posar en marxa perquè si no corren el risc de quedar dins d’un calaix la propera legislatura. Com ja hem repetit diverses vegades aquesta valentia s’ha de començar a veure en els pressuposts de la comunitat autònoma. Les diferents forces polítiques que donen suport al govern actual varen prometre uns percentatges d’aquests pressuposts destinats a la despesa educativa que encara no han acomplit i que es troben ben lluny de la realitat. Això no vol dir que els pressuposts no s’hagin incrementat, però sí vol dir que aquest increment és clarament suficient i si, com ja hem esmentat, volem parlar de canvis reals, d’inversions de futur, la despesa econòmica és fonamental i, per això tornem a proposar una idea clau: 1000 milions per a educació. Sabem que és una xifra simbòlica però també que és una quantitat que permetria fer grans avenços i que sí és més propera, tot i que encara ni arriba a les promeses electorals que no la quantitat que actualment el govern destina a educació. Per això, si, com ja hem sentit, aquesta legislatura és la de la recuperació de drets i la de la consolidació dels drets ciutadans com és el dret de a l’educació, aquesta quantitat ha de ser un objectiu per aquest exercici pressupostari si volem que la retòrica es transformi en realitats.

   Però, per a què necessitem aquests diners? Els necessitem per poder atendre les necessitats reals que ja existeixen i per aquelles que encara estan per venir. Som una de les poques comunitats autònomes que augmenta en població escolar i això vol dir que necessitem més infraestructures i que necessitem que aquestes es trobin en bon estat de conservació i que l’acollida d’aquest alumnat es faci de la millor manera possible, amb els màxims recursos i els millors professionals. Necessitem que el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats sigui real i que, per tant, tots els alumnes tinguin allò necessari per poder trobar-se en el sistema amb els recursos necessaris per dur a terme la tasca educativa i això implica les ràtios òptimes, les beques i als ajuts de menjador, de transport, etc. i que són imprescindibles. Necessitem que hagi una oferta educativa adequada a les necessitats dels nostres alumnes i accessible per a ells, amb una aposta decidida per la Formació Professional, que s’ha de diversificar, ampliar i prestigiar amb els recursos necessaris. Necessitem que els nous perfils professionals puguin intervenir a les escoles i que mediadors socials, educadors socials, etc. siguin presents a les plantilles dels centres, per gestionar els conflictes i per poder fer front a aquelles situacions per a les que es troben més preparats.

   

Imprimir

Necessitem això i molt més i, per aquest motiu, és l’hora de la valentia política i és l’hora de fer que la voluntat de millorar l’educació vagi acompanyada dels recursos necessaris per poder fer-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>