«

»

set. 23 2015

Ajudes de menjador – 3r trimestre curs 2014-15

LES AJUDES NO ARRIBEN A TOTHOM QUI HO NECESSITA

_fapa_logoDimarts, 22 de setembre, assistírem a la reunió de la Comissió d’avaluació d’ajudes de menjador del 3r trimestres del curs 14-15, com a representants del col·lectiu de famílies.

Les ajudes de menjador per motiu de transport (24.000€ 3r trimestre) s’han adjudicat totes les que cumplien els requisits, un total de 218.

Pel que fa a les ajudes de menjador per motius socioeconòmics, de les 2.349 sol·licituds admesses a tràmit només 1.947 complien les condicions requerides. Però el més preocupant és que només es varen poder adjudicar 1.263 ajudes perquè els 224.000€ pressupostats per la Conselleria el curs passat no bastaren per atendre totes les peticions.

Això vol dir que 684 peticions , un 35% del total, malgrat les necessitats de les famílies i el compliment dels requisits, no rebran cap ajuda perquè la partida pressupostada és clarament insuficient.

Una vegada més les famílies es veuen abandonades davant el tema de les ajudes de menjador:

  • unes famílies perquè, tot i les seves necessitats, ja no varen fer sol·licitud perquè no podien avançar els diners que representen anar a menjador,
  • unes altres perquè, malgrat haver fet sol·licitud i malgrat l’esforç per avançar els diners, han hagut d’esperar i encara esperen perquè l’administració faci els pagaments del curs passat,
  • i, especialment, hi ha famílies que malgrat l’esforç de fer la sol·licitud i avançar els diners pel menjador, NO REBRAN cap ajuda perquè la partida no ha bastat per a tothom.

Davant aquest panorama i amb la intenció de posar remei, l’Administració ens ha escoltat i s’ha compromès a renovar el sistema d’ajudes de menjador pel curs que ve, d’acord amb la proposta presentada per FAPA Mallorca al DG de Comunitat Educativa. La novetat principal és que el nou sistema permetrà convocar les ajudes del curs 2016-17 al mes d’abril de 2016, anticipant-nos al curs.

També amb la intenció de poder fer front a la manca de pressupost per les ajudes de menjador 2014-15, se’ns ha informat que els diners destinats augmentaran progressivament i que es començarà ja en aquest curs. Pel 2015-16 està previst disposar de 1.100.000 euros.

Esperam que la Conselleria d’Educació confirmi públicament aquestes propostes de millora, tan aviat com es pugui, atès el canvi significatiu que representaria i l’interès de les famílies en un tema tan sensible com les ajudes de menjador.

La reunió va acabar amb la informació de que les ajudes de menjador del 2n trimestre de 2014-15 s’havien ingressat als centres el dilluns passat i que el pagament de les ajudes del tercer trimeste, resoltes a la reunió de dimarts, es farà al més aviat possible. A més, ens comunicaren que les ajudes pel 2015-16 es convocaran com tard a principi de novembre.

Esperam que l’administració compleixi amb el que s’ha compromès perquè ja és hora que es paguin les ajudes de l’any passat i ja és hora de canviar un sistema d’ajudes que no acaba d’arribar a qui ho necessita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>