«

»

febr. 16 2024

APRENDRE EN CATALÀ

Davant els anuncis de la Conselleria sobre l’elecció de llengua i la falta de concreció fins ara, ja que per ara només són anuncis verbals, sorgeixen molts de dubtes entre la comunitat educativa del que és millor per als seus fills i filles i sobre quina ha de ser la postura dels centres i els docents. Podeu consultar un article anterior sobre els perills de la segregació per raons de llengua.

La Xarxa Educativa per la Llengua, formada per més 30 entitats i de la qual en formam part, ha elaborat materials amb la intenció d’aclarir alguns d’aquests dubtes i d’explicar a les famílies els avantatges d’aprendre en català.

En aquesta carpeta trobareu material de difusió entre les famílies, en diferents idiomes, així com un argumentari més detallat.
Vos recomanam que vos poseu d’acord amb el vostre centre, que també ha rebut aquest material, i acordeu fer-ne una difusió conjunta (GESTIB, jornada de portes obertes, reunions d’inici de curs…).

Igualment s’ha distribuït entre els claustres un argumentari pedagògic i normatiu per als docents, que també podeu consultar.

APRENDRE EN CATALÀ

1️⃣ Em permet participar en activitats del meu entorn sense que la llengua sigui
un impediment, i m’ajuda a integrar-me a qualsevol àmbit del lloc on visc.
2️⃣ Parlar les dues llengües oficials m’amplia les oportunitats per poder accedir a futurs llocs de treball, a la cultura… amb els mateixos drets i formació que qualsevol infant nadiu.
3️⃣ Aprendre diverses llengües m’ajuda a desenvolupar processos mentals que facilitaran que pugui aprendre altres llengües en un futur.
4️⃣ Altres països també incorporen diverses llengües alhora amb èxit. Es fonamenta en criteris didàctics, no polítics ni ideològics.
5️⃣ APRENDRE EN CATALÀ SEMPRE SUMA i a més…
🟢 No impedeix el normal desenvolupament de la meva llengua familiar.
🟢 Seguim aprenent llengua castellana al centre educatiu, tant de manera oral com escrita.
🟢 Enriqueix el meu procés d’aprenentatge.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>