«

»

maig 21 2013

FERYA – Segon taller per APIMAs

Empoderament d'APIMA

Com vos informàvem fa uns dies, el divendres 24 i dissabte 25 es fa el segon taller FERYA, per APIMAs.

Podeu conèixer-lo amb més profunditat a la pàgina del projecte FERYA, i les inscripcions segueixen obertes a través del formulari del curs.

Els cursos tenen una part teòrica, les sessions presencials, i una altra pràctica, els grups de treball. Aquí vos posam els exemples dels grups que s’han format fins ara:

GRUPS DEL PROJECTE

Amb l’objectiu de complementar i avançar en els continguts tractats a les sessions teòriques, s’han creat diversos grups de feina a cada comunitat autònoma. Cada un d’aquests grups han definit un objectiu i un pla de feina, amb unes accions concretes i avaluables per aprofundir en l’empoderament del grup.

PALMA

Els darrers anys s’ha pogut observar com a les festes municipals s’està generalitzant l’organització de botellots als carrers i places dels pobles, de forma paral·lela a les activitats musicals i lúdiques dels ajuntaments. Aquests botellots, a més de les seves conseqüències negatives pel consum d’alcohol:

  • desvirtuen el sentit de les festes populars
  • perpetuen entre els joves un tipus d’oci basat en el consum d’alcohol
  • inciten al consum d’alcohol a joves cada vegada de menys edat, que participen en aquestes festes populars amb la tranquil·litat dels pares que confien en la tipologia de festa tradicional

L’objectiu del grup és la creació d’un manifest per denunciar aquesta situació i cercar el compromís dels ajuntaments implicats en la cerca de solucions.

MADRID

En els darrers anys estam assistint al retall o desaparició de molts del programes de prevenció habitualment desenvolupats per les administacions municipals o autonòmiques. Simultàniament, aquests serveis són oferts per entitats i fundacions que en alguns casos estan relacionades amb la indústria de begudes alcohòliques.

L’objectiu definit per aquest grup ha estat el de treballar en aquest tipus de prevenció, els seus mètodes i finalitats, i la seva adequació als objectius que s’espera d’ella

GALÍCIA

El grup de Galícia s’ha format fa poc temps i estan el·laborant la seva estratègia d’aplicació de l’empoderament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>