«

»

ag. 14 2014

IRREGULARITATS A LA RESOLUCIÓ DE LES AJUDES DE MENJADOR

coapa

[notice]

ACTUALITZACIÓ: HI HA UNA ERRADA A LA WEB DE LA CONSELLERIA

més informació al final de la pàgina

[/notice]

Dia 29 de juliol s’ha publicat al BOIB les llistes definitives de la convocatòria de les ajudes de menjador link-blue, i FAPA Mallorca i COAPA Balears ens hem posat en contacte amb la Conselleria d’Educacio fent una sèrie de propostes per a normalitzar les irregularitats que s’han produïdes i els perjudicis que aquestes poden ocasionar a les famílies afectades.

La data de publicació fora de l’horari lectiu, 29 de juliol, ha fet que les famílies no tenen coneixement de la publicació de les llistes definitives, ja que els centres, que habitualment són els que informen, el mes d’agost estan tancats.

En el cas que les famílies sol·licitants s’hagin assabentat de la publicació, la Conselleria ha fet servir a la resolució definitiva publicada al BOIB uns codis per identificar l’alumne, el qual no coneixen les famílies, i això no fa possible que es pugui saber si les ajudes han estat concedides o no.

Tot això provoca que les famílies no puguin exercir el seu dret de recórrer, si escau, la resolució en el termini d’un mes que assenyala la resolució, i això podria provocar la ineficàcia de la Resolució admnistrativa.

En un primer contacte amb la Conselleria, hem proposat ampliar el termini de recurs a la recepció comptabilitzant només els dies lectius, com la mateixa Conselleria ha establert pel que fa als pagaments, donant els temps necessari perquè les famílies s’assabentin de la publicació i puguin demanar el seu codi personal.

La conselleria no ha admès aquesta proposta i la Cap d’Escolarització únicament ha accedit a facilitar els codis a cada família telefònicament, solució que consideram molt limitada perquè no soluciona el fet de que moltes famílies no coneixeran la publicació de les llistes fins que el centri es posi en contacte amb elles.

En qualsevol cas, les famílies que hagin demanat ajudes de menjador poden demanar el seu codi telefònicament a la Conselleria i consultar les llistes als següents enllaços:

Tot plegat es vulneren una vegada més els drets de les famílies per no haver fet les coses en temps i forma. Basta recordar que la pròpia conselleria s’havia AUTOCOMPROMÈS a les bases en fer un primer pagament el dia 30 de juny però en aquesta data encara no tenia resolta la resolució, provocant que un any més els pagaments es facin amb un curs de retard.

Podeu consultar aquí la nota de premsa íntegrapdf.

[notice]
ACTUALITZACIÓ: A la web de la Conselleria hi ha una errada als enllaços de les dues llistes de ajudes concedides, que duen al mateix document. Aquesta errada ja ha estat comunicada a la Conselleria.

Els enllaços correctes són:

[/notice]

9 comments

1 ping

Anar al formulari de comentaris

 1. silvia nuñez ruiz

  Yo llame el dia 29/07 a la conselleria, no me dieron el códigos de mis hijos ya que aparte de saber si me ha correspondido la beca, quería informar de un posible error ya que en el que corresponde a ceip badies que es el colegio de mis hijos , a los becados del primer trimestre en el segundo y tercer trimestre no les han dado beca y al llamar me han dicho que no llegamos al 50% de los días de comedor cuando es mentira y mis hijos van todos los días, solo me dicen que espere a septiembre ya que puede haber sido un error tanto del colegio al meter los días como de la conselleria pero si espero a septiembre se me pasa el plazo de reclamación y ellos me dijeron por teléfono que no ¿ que puedo hacer ? mejor dicho que podemos hacer ya que yo se de por lo menos 10 niños que ha habido errores al no darle la beca.

  1. FAPA Mallorca

   Hola Sílvia,
   el que podeu fer ara és tornar a telefonar (971177570) i xerrar amb la Cap de Servei d’Escolartizació (Catalina Ginart – cmginart@dgplacen.caib.es) i demanar el vostre codi, ja que així quedàrem que es podria fer a partir d’ara.
   Si teniu algun problema per aconseguir el codi tornau a posar-vos en contacte amb noltros.

   Si no estau d’acord amb el que està publicat a les llistes heu de fer un recurs d’alçada davant la mateixa Conselleria. Millor fer-lo durant el mateix mes d’agost i si l’errada s’arregla en obrir les escoles el setembre, millor.

   Vos podem enviar un model pel recurs al vostre correu electrònic.

   Salut,
   FAPA Mallorca

   1. silvia

    Buenos dias,

    Acabo de llamar a la conselleria, no me quieren dar la informacion por telefono, dicen que no pueden garantizar que sea quien digo ser, tengo que ir a la conselleria para pedir el codigo de mis hijos y luego volver a ir para hacer el recursos, y tambien comentarios que esta señora que decis catalina ginart esta de vacaciones hasta principios de septiembre, manda narices, que tengamos que dejar de ir a trabajar para que me den una informacion que se podria hacer por telefono .

    1. admin

     Gràcies per la informació,
     d’aquesta manera estan incumplint el que vàrem acordar amb la cap de serveis d’Escolartizacio per telèfon per tal de no perjudicar més a les famílies.

     Se veu que el nostre temps no val igual que el seu.

     Seguim en contacte directe pel teu cas concret,
     FAPA Mallorca

     1. silvia

      Gracias, se que os habeis interesado ya no por mi caso en concreto, sino por el posible error que han cometido desde conselleria, solo quiero daros las gracias por estar al lado de los padres y por supuesto de centros donde nuestros hijos se educan.

 2. maria antonia

  A mi m’agradaria saber si han arribar a pagar les ajudes del curs 2012-2013. Algu ho sap?

 3. Anna

  Hola,

  Gràcies per tota la informació. Fa dos dies que truco a la Conselleria d’Educació per saber el codi i no em contesten. És desesperant!

  Tal com diu la Silvia, haurem d’anar personalment a la Conselleria a demanar la informació. Espero que ens la facilitin.

  Gràcies de nou FAPA!

  Anna

  1. silvia

   Ana yo al final tuve que bajar a pedir el codigo y si te lo dan. y pensar que si no estais deacuerdo o hay algun error que creais que la conselleria ha hecho, hay que recurrirlo antes del 29/08

 4. Anna

  Moltes gràcies Silvia!

  Demà aniré a la Conselleria. Quin remei!

  Anna

 1. La incompetència dels responsables polítics educatius a les Illes, un mirall de les seves decisions | card.cat

  […] families obligades a dur els seus fills a escoles concertades (amb tot lo que això comporta), amb irregularitats a la resolució de les ajudes per el menjadora, amb baixes de vint i tants dies sense cobrir… qui no entengui el malestar que tenim a dins […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>