↑ Torna a Llegim en Família

Llegim en Família – Nadal 2016

llegimenfamilia_logo_nadal

Us feim alguns suggeriments de lectures per a aquestes vacances de Nadal. Les festes de Nadal són una ocasió perfecta per regalar llibres tant als infants com als adults, aprofitem-la i gaudim del llibres junts.

Comptam amb la col·laboració de l’Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament (ISCOD-UGT) i el seu programa Solidaritza’t! Famílies per una societat balear justa, equitativa i plural, que ens han suggerit llibres relacionats amb aquests valors.

I recordau, llegiu per plaer!

 

No és una ordre, no és un consell, no és la nostra intenció dir-li a ningú el què ha de fer… és una manera de parlar en un imperatiu peresós i relaxat: llegiu per plaer, encara que no sigui el de les lletres. Pel plaer d’olorar el paper nou, pel plaer d’acariciar les portades d’un llibre, pel plaer d’observar el títol i quedar-te pensant el què amaga, pel plaer de comentar-lo, pel plaer de poder dir que no t’ha agradat gens o t’ha fascinat, perquè coneixes l’autor o et cau bé, perquè algú important per a tu te l’ha recomanat, perquè te l’ha regalat aquell amic que et coneix tan bé, perquè vols passar el temps penjada d’una història, perquè vols i perquè t’agrada… pel plaer de poder-lo deixar a les primeres pàgines, pel plaer de devorar-lo sense interrupcions fins el final.

Llegir no és una “passivitat”, és una activitat que mou els músculs més arraconats, aquells que s’amaguen entre el pit i el cor, entre el cervell i l’ànima, aquells que ens permeten viure el que volem.

Llegir per plaer ens fa tenir emocions, sentiments i sensacions ben reals, encara que les històries siguin inventades. Emocionem-nos amb els versos d’en Miquel Martí i Pol, deixem que ens commogui El Petit Príncep, plorem amb el final tràgic d’una rondalla o somniem amb La plaça del diamant.

Sempre és un bon moment per llegir, no n’hi ha cap de dolent, i el temps sempre es troba o ve a noltros. Aprofitem el calendari i ara que que arriben les festes de Nadal i s’acaba l’any rescatem el propòsit que férem el gener de llegir més, de gaudir de la lectura, de mirar les il·lustracions… I facem la llista de títols nous, de noves edicions i de llibres que es quedaren pel camí, rescatem-los i donem-los vida!

I si us calen idees, que segur que no, pegau una ullada a les recomanacions que Llegim en família ha preparat per a aquest Nadal.

Bones festes i bones lectures a tots!


Lectures recomanades Nadal 2016 

 

llegimenfamilia_lectures_Nadal2016_3-6 llegimenfamilia_lectures_Nadal2016_6-9
llegimenfamilia_lectures_Nadal2016_9-12 llegimenfamilia_lectures_Nadal2016_mes12

Voleu saber més del llibres que us recomanam? Fer-ne un tast d’un capítol o conèixer millor els autors i la seva obra? A Internet teniu molta informació per gaudir dels llibres abans i després d’haver-los llegit.

Aquí us suggerim alguns enllaços amb webs molt interessants sobre les lectures recomanades.

LECTURES 3-6 ANYS

LECTURES 6-9 ANYS

LECTURES 9-12 ANYS

LECTURES MÉS DE 12 ANYS

 

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: