QUERERLA ES CREARLA

Quererla es crearla” és un documental que parla d’un dret, una necessitat, un desig, un compromís polític i una possibilitat: aconseguir que a les escoles totes les persones aprenguin a viure juntes. El documental es va estrenar el passat 21 d’octubre en el museu Reina Sofía, amb la presència de la Ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, la directora, Cecilia Barriga, i el seu equip al complet. Ara, la Facultat d’Educació de la UIB, FARSEB i FAPA Mallorca, el duim a les Illes Balears perquè tothom en pugui gaudir i, alhora, compartir un espai de reflexió i debat sobre la inclusió educativa.

El documental recull històries què ens interpelen a tots i totes d’alguna manera: la lluita legal de la família Calleja pel dret den Rubén a estudiar en un centre ordinari, la trobada del gup Estudiantes por la Inclusión amb la Ministra d’Educació, el recorregut den Raúl Aguirre i la seva família per exercir la seva autonomia, les xarxes de suport mutu entre famílies que han anat sorgint o el procés de transformació col·lectiva del col·legi La Parra, per donar resposta a tot el seu alumnat.

Al col·loqui posterior comptarem amb la participació de n’Ignacio Calderón, profesor de Teoría de la Educación a la Universidad de Málaga i un dels impulsors del moviment Quererla es crearla, n’Alejandro Calleja, un dels participants al documental, professores de la UIB i famílies de Balears.

L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia, us compartim un tràiler del documental i podeu consultar més informació a la seva web.

ENTRADES PER AL DOCUMENTAL I COL·LOQUI

“Construir sociedades inclusivas requiere desmontar los prejuicios que tenemos sobre la diversidad y las diferencias, para lo que necesitamos revisar las escuelas en las que parte del alumnado no cabe, es maltratado y segregado, mientras el resto aprende a ver la discriminación como algo correcto y deseable.”

 

 

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: