ILLES PER UN PACTE EDUCATIU

Amb la clara convicció de que el sistema educatiu actual necessita canvis importants per a la seva millora i de que per dur endavant aquests canvis cal la participació de tots, dia 10 d’octubre va néixer Illes per un Pacte, a una reunió històrica que va reunir la majoria d’entitats de l’àmbit educatiu.

Aquest procés ja s’havia iniciat temps abans, amb iniciatives pròpies de cada illa:  MenorcaEdu21, Pitiüses per l’Acord, Cercle EducatiuLlibre Verd, però aviat es va veure que calia una feina ampla i consensuada que s’estengués al conjunt de tota la comunitat.

Des dels seus inicis, FAPA Mallorca és part integrant del Cercle Educatiu, ha participat en el procés de redacció dels seus documents i dels esborranys del Pacte Educatiu i forma part de la coordinadora d’Illes per un Pacte, com a integrant de COAPA Balears.

La nostra tasca és la de ser la veu de les famílies en tot aquest procés, treballant per aconseguir el millor Pacte Educatiu possible, que permeti una educació de qualitat i estable per als nostres fills i filles.

Podeu tenir més informació sobre el Pacte Educatiu a:

ixp_pacte

Què perseguim?

Perseguim un PACTE EDUCATIU entès com un instrument de participació tant de la societat civil i de la comunitat educativa com dels experts, per dotar de fonaments estables el funcionament del  nostre sistema educatiu.

No desitjam que l’alternança política continuï marcant el ritme del futur educatiu de les illes.

Cercam construir un sistema nou liderat pels més capaços i pels que tenen talent, no pels més amics o pels que són dels meus, en un entorn obert on les decisions educatives siguin el resultat de la major pluralitat, consens i participació.