«

»

abr. 24 2013

25A LA TASCA DE LA COMUNITAT EDUCATIVA

Davant la proposta d’acció del proper dia 25, ahir dilluns 22, a les 14:55h la Conselleria d’Educació va enviar una circular als equips directius que no entenem.

El 25A és una convocatòria a nivell estatal a la que la plataforma CRIDA i FAPA Mallorca ens hem adherit, ja que significa una continuació de les Assemblees de Comunitat Educativa iniciades el 28N. Cal dir que les Comunitats Educatives estam formades per docents, personal no docent, alumnat i famílies.

 

Però què significa el 25A?

Com deim a la proposta de guió que la Conselleria ha tengut la consideració de llegir, un dels objectius és “consolidar el treball de Comunitat Educativa iniciat el 28N i començar-lo allà on no es va poder fer.

I quin és aquest treball?

En el guió que es proposà el 28N indicàvem “crear i/o consolidar la Comunitat Educativa de cada centre, que ens permeti establir un espai de comunicació entre tots, per conèixer, debatre i decidir, ara i en el futur, quin centre educatiu volem”. Per FAPA Mallorca aquest és l’objectiu principal, al qual afegim el de reivindicar una educació digna pels nostres fills, front a la situació de retallades actual.

Es ben trist que la Conselleria d’Educació enlloc d’estar satisfeta per la implicació de tota la comunitat educativa, no facin més que posar tots els paranys possibles a les nostres accions. No ens quadra que algú que està al servei dela ciutadania i que està de pas en la seva responsabilitat ignori el respecte, que tant predica, cap a la comunitat educativa i en especial cap a les APIMA.

Finalitat educativa

Una de les coses que escapa de qualsevol lògica de la circular de la Conselleria és que no consideri que aquest objectiu té una finalitat EDUCATIVA, i que interpreti que les activitats relacionades pretenen fer un ús diferent de l’educatiu dels centres públics.

Tal vegada no entenem el mateix per EDUCACIÓ.

Activitats indeterminades?

Després d’això la circular s’enroca en un seguit de disquisicions legals i normatives sobre l’ús del centre per part de les APIMA, l’objectiu de les quals tampoc aconseguim entendre. Les APIMA han sol·licitat l’ús del centre perquè són les que com a associacions tenen entitat per fer-ho, i ho han fet en nom de la COMUNITAT EDUCATIVA.

La Conselleria també assegura, sorprenentment, que és impossible asseverar que les activitats siguin encaixables amb les finalitats previstes a la normativa vigent, i deim sorprenentment perquè les APIMA som les famílies d’alumnes i no ens passa pel cap activitat que puguin realitzar, en el marc d’una jornada estatal d’assemblees educatives, que no estiguin relacionades amb els nostres fills i la seva educació.

Responsabilitat de les APIMA

I acaba la circular amb unes conclusions més sorprenents encara, parlant d’activitats INDETERMINADES, riscos associats, normativa d’emergències i assegurances per possibles intoxicacions alimentàries. Suposam que el motiu d’aquestes conclusions és que aquesta serà la pràctica habitual per a totes les xocolatades, venda de coques, berenars saludables i festes de final de curs que es realitzen habitualment en els centres escolars de totes les illes. També ens deixa perplexes que ens parli de l’estat de les instal·lacions després del 25A, quan la mateixa Conselleria manté instal·lacions en estat deplorable, insalubres i perilloses per a la salut dels nostres fills i del seu propi personal.

A qui volen atemorir?

Sense oblidar una  frase que parla d’una responsabilitat que es pot compartir amb la direcció del centre si ha estat comunicat de la seva realització i les consent. Frase que consideram ambigua perquè, en cas contrari, la interpretaríem com una amenaça i una coacció a les direccions dels centres perquè no autoritzin el que la Conselleria d’Educació no s’atreveix a  prohibir.

Voldríem acabar recordant a la Conselleria d’Educació que a les APIMA no ens mou cap altre objectiu que el de aconseguir la millor educació possible pels alumnes, que sempre hem estat del costat dels centres educatius i dels docents, que les APIMA som les que hem ajudat als centres quan no han arribat des de l’Administració els doblers que els pertocava, que les APIMA som les que hem assumit el paper que correspon a l’Administració amb la gestió de matinets, menjadors i activitats extraescolars…

L’objectiu

El que voldríem recordar, en resum, és que el nostre objectiu és l’EDUCACIÓ, el que no sabem és quin és l’objectiu de la Conselleria amb aquesta circular.

O tal vegada sí.

25A_centres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>