«

»

set. 23 2016

BEQUES PER A ALUMNES AMB NECESSITATS DE SUPORT EDUCATIU

MinisteriUn any més el Ministeri va convocar les “Beques i ajudes per alumnes amb necessitat específica
de suport educatiu”
a principi d’agost, per posar-nos-ho difícil, i per si això no fos abastament enguany han complicat l’acreditació de la necessitat educativa en el cas dels infants que han de justificar una discapacitat perquè obliga a la presentació d’una acreditació que si s’ha de tramitar des de zero pot suposar mesos de procés, quan la convocatòria acaba el 29 de setembre. Tot plegat, l’any passat que també s’exigia la condició de discapacitat o retard maduratiu era suficient amb l’informe dels Equips d’orientació educativa i psicopedagògica o d’un departament d’orientació depenent de l’administració corresponent.

Aquest canvi és una retallada més a un col·lectiu especialment vulnerable perquè obliga a “etiquetar infants” que potser tenen un retard maduratiu important però aquesta estigmatització i aquest cel no té justificació.

D’altra banda també es genera un greuge comparatiu entre els diferents alumnes que poden optar a aquesta convocatòria ja que pels alumnes amb Altes capacitats es manté l’acreditació “mediante certificado de un equipo de orientació educativa i psicopedagògica o del departamento de orientación dependiente de la administració educativa correspondiente”.

Des de FAPA consideram això injustificable i vergonyós, per això hem contactat amb l’administració autonòmica, tant amb Educació com amb Serveis Socials per demanar suport amb l’objectiu de cercar solucions. Les converses mantingudes no han resolt el problema, si bé s’han compromès a contactar amb el Ministeri per transmetre el nostre malestar i s’han compromès en l’agilització dels tràmits que estan en les seves mans.

Des de Benestar Social també ens han dit que estudiaran l’atorgament d’algun suport compensatori a les famílies que quedin excloses per motiu de l’acreditació de la discapacitat.

Vos deim això perquè d’acord amb aquest compromís i tenint en compte que la pròpia convocatòria preveu la documentació de defectes, us recomanam PRESENTAR LA SOL·LICITUD encara que us manqui alguna certificació. L’article 12 de la convocatòria diu: “Si excepcionalmente no pudiera obtener el solicitante alguna o algunas de las justificaciones o diligencias que se requieran, se hará constar esta imposibilidad en la solicitud, por si pudiera ser solventada por el propio centro receptor, por la dirección provincial del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte o por los organismos correspondientes de las comunidades autónomas”.

Si malgrat tot teniu algun problema per fer la vostra petició, posau-vos en contacte amb FAPA Mallorca. No prometem miracles però posarem fil a l’agulla.

Acabam aquesta nota reiterant la nostra denúncia a l’actitud de la convocatòria i reclamant al Ministeri que recuperi el criteri de convocatòries anteriors pel que fa a l’exigència de l’acreditació.

LA JUNTA DIRECTIVA

1 ping

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>