«

»

set. 21 2013

BUIDA L’ESCOLA – UNA PROPOSTA DELS PARES

vaga_info2Si una cosa està destacant tothom aquests dies és la resposta dels pares i mares davant la vaga. L’educació dels nostres fills i filles és tan important per a noltros que no ens podem quedar com a simples observadors. Els pares i mares actuam per ajudar a que aquesta vaga acabi el més prest possible, però també perquè ho faci amb l’imprescindible consens que necessita l’Educació.

 

Una proposta sorgida de les assemblees informatives, obertes a tota la societat, ha estat la de “buidar l’escola” d’alumnes un o dos dies, com a mostra de suport als docents en les seves reivindicacions.

Ja vos vàrem informar d’aquesta proposta, però les darreres informacions aparegudes als medis de comunicació poden haver creat dubtes que volem ajudar a resoldre.

Les experiències anteriors, com la campanya Així el meu fill no comença de principi del curs passat o la Vaga de famílies que va promoure CEAPA, no varen tenir cap repercussió legal per a ningú i són un precedent que ens tranquilitzen.

Els experts consultats (juristes, treballadors socials, inspectors d’educació…) ara i el curs passat ens asseguren que aquestes accions reivindicatives no tenen res a veure amb l’absentisme escolar ni amb infringir cap llei per no escolaritzar els nostres fills.

Podeu consultar el protocol d’absentisme pdf  de la Conselleria (2012/13) i uns articles d’Antoni Bennàssar (jurista, doctor en Dret i exdefensor del menor) per acabar de formar-vos la vostra opinió.

Així i tot volem remarcar que:

 • És una proposta sorgida de les assemblees informatives, obertes a qualsevol persona, que s’han realitzat a molts de llocs de Mallorca.
 • És imprescindible decidir amb els docents la idoneïtat de l’acció.
 • La decisió de que els nins quedin a casa és totalment individual de cada família i és tant respectable com la de dur-los-hi.
 • La responsabilitat de la custòdia dels fills si no van a classe és exclusivament dels pares, i aquesta s’ha de resoldre de manera privada entre les famílies.
 • La funció de l’APIMA, com no pot ser d’una altra manera i per evitar malentesos, únicament és la d’informar als pares i mares que existeix aquesta iniciativa, si ho troba adient.
 • Les APIMA federades a FAPA Mallorca tenen una assegurança de responsabilitat civil per a les seves activitats habituals i reconegudes en els seus estatuts.

A FAPA Mallorca pensam que només amb la informació ens poden formar la nostra opinió, amb l’opinió dels altres no és suficient.

Com sempre, estam a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.

 

4 comments

3 pings

Anar al formulari de comentaris

 1. Elena Torrandell

  Bon dia,

  avui vespre tenim reunió amb l’APIMA de l’IES Albuhaira i ens han demanat si els hi podem donar una relació de les APIMAs que s’han afegit a la proposta de no dur als nins a l’escola…

  Seria possible tenir aquesta relació per poder enviar-la lo més aviat possible al president de l’APIMA?

  Gràcies per la vostra feina!

  1. admin

   Ja ens hem posat en contacte amb el president de l’IES Albuhaira,

   gràcies per contactar amb noltros.

 2. Francesca Mari

  Jo suport la buidada. S’ha pogut organitzar?

  1. admin

   Aquestes iniciatives les organitzen individualment els pares dels centres,
   millor si vos posau en contacte amb les APIMA de cada centre.

   Salut,

 1. Buida l’escola! Vaga de famílies i alumnes | blogapimaiesjmllompart

  […] Com alguns de vosaltres sabeu, hi ha una proposta que alguns centres estan posant en marxa que es diu “buida l’escola”. Consisteix en què, per tal d’ajudar als docents en vaga, les famílies fan dos dies de vaga NO duguent els seus fills a classe. D’aquesta manera les aules romanen buides com a acte de protesta, però els professors no han de perdre (al menys) 2 dies de sou a la setmana. Trobareu més info a BUIDA L’ESCOLA. […]

 2. Bústia Bloko, General | Comunicat de l'AMIPA del Madina Mayurqa | Bloko.info

  […] Podeu consultar més informació sobre aquesta proposta, ja impulsada a molts de centres de les Illes, a la web de Fapa Mallorca (http://www.fapamallorca.org/buida-escola/). […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: