«

»

abr. 10 2014

DECLARACIÓ EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ

Avui dijous 10 d’abril un conjunt d’entitats representants de diversos sectors de la comunitat educativa hem presentat al casal Alcover un document consensuat en Defensa de l’Educació que volem a les Illes.

L’origen d’aquesta DECLARACIÓ sorgeix de l’experiència viscuda per les nostres entitats, on hem detectat la demanda i la necessitat d’ESTABILITAT PEL SISTEMA EDUCATIU més enllà de l’alternància política.

Mogudes per aquest interès comú les nostres entitats varen obrir espais de diàleg i amb la finalitat de fer possible el projecte d’una educació de qualitat i compensadora de les desigualtats socials, hem treballat per redactar els nostres principis.

La DECLARACIÓ és, doncs, fruit de l’esforç per entendre’ns i no es pot interpretar únicament com un recull de voluntats o exigències sinó també com el compromís de les nostres entitats i de tot aquell que la vulgui fer seva.

El missatge podria haver ocupat planes i planes però volem arribar a tothom i fer entendre amb senzillesa, des de l’experiència i la professionalitat de les diferents entitats que hem treballat, quina és la proposta que volem pel sistema educatiu de les Illes. LA DECLARACIÓ vol ser l’essència del nostre missatge.

Els quatre principis que vertebren LA DECLARACIÓ són:

  1. Una vertadera autonomia dels centres docents per adaptar-se a la realitat, amb una gestió democràtica i transparent, i amb participació efectiva de tota la comunitat educativa.
  2. Uns recursos econòmics i personal suficient per garantir el dret a l’educació, per poder implantar programes de millora i, especialment, per atendre la diversitat dins les aules.
  3. Una nova regulació de l’ensenyament de les llengües, dissenyada per experts amb l’assessorament de la Universitat de les Illes Balears, consensuada, dotada de recursos suficients, adaptable al context de cada centre escolar i que aconsegueixi que l’alumnat, al final de l’escolaritat obligatòria, domini per igual les dues llengües oficials i sigui capaç d’entendre i expressar-se adequadament almenys en una llengua estrangera, principalment l’anglès.
  4. Un pacte social i polític per l’educació que reculli les propostes anteriors i que sigui fruit del consens, per a la millora i l’estabilitat del sistema educatiu, independentment de qui governi.

DECLARACIÓ COMPLETA

Declaració_GTU_24M

Per concloure la roda de premsa s’ha manifestat la voluntat de fer de LA DECLARACIÓ una eina que ens permeti compartir amb la ciutadania la nostra voluntat de millorar i donar estabilitat al nostre sistema educatiu. A Balears volem (hastag #aBalearsVolem) que la comunitat educativa, la societat en general i els partits polítics en particular, es posin d’acord per aconseguir una educació entesa com a servei públic, de qualitat i compensadora de les desigualtats socials.

És per això que a partir d’avui iniciam un període de recollida de signatures al voltant de LA DECLARACIÓ obert a totes aquelles persones i entitats que es vulguin adherir amb la seva signatura o en la difusió i recollida de signatures.

Volem que la ciutadania faci seva LA DECLARACIÓ i que es SUMIN el màxim d’entitats de l’àmbit educatiu o de qualsevol altre àmbit: assoc. de veïnats, col·legis professionals, assoc. en defensa de drets, institucions socials…

I la primera fita important la tenim aquest dissabte dia 12 d’abril amb la MARXA PER L’EDUCACIÓ on hi participen la majoria de les nostres entitats. Evidentment, la recollida s’estendrà a les activitats organitzades per les nostres entitats al llarg dels propers mesos i l’estendrem arreu de les Illes.

A cada acte públic on hi hagi algú de nosaltres es disposarà de LA DECLARACIÓ per informar a tothom i es recolliran signatures. El poble no pot mirar cap una altra banda davant les agressions que pateix l’Educació actualment i ara tenim l’oportunitat, amb les nostres signatures, de mostrar el nostre parer i conscienciar la classe política de la necessitat d’una estabilitat que ens obri la porta d’una Educació de Qualitat.

Les entitats redactores per ordre alfabètic:
ADESMA (Associació de directors de secundària de Mallorca), ADIDE (Associació d’Inspectors d’Educació), ADIPMA (Associació de directors d’infantil i primària de Mallorca), Assemblea de Docents de les Illes Balears, Assemblea de Docents desCONCERTATS, Assemblea de Mestres i Professors en Català de les Illes Balears, COAPA Balears, Cooperatives d’Ensenyament de les Illes Balears, FAPA Mallorca, FE CCOO, FETE-UGT, Plataforma Crida i STEI intersindical.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>