«

»

nov. 19 2015

Dia Universal de la Infància

drets_infants

El Dia Universal de la Infància és un dia dedicat a tots els nins i nines del món, una ocasió per donar a conèixer els seus drets, per recordar que són el col·lectiu més vulnerable i que tots els nins i nines tenen dret a la salut, l’educació i la protecció, independentment del lloc del món en el qual hagi nascut.

El 20 de novembre de 1959 l’Assemblea General de l’ONU va aprovar la Declaració dels Drets de la Infància i, deu anys després, el 20 de novembre de 1989 es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets de la Infància, el compliment del qual és obligatori per a tots els països que l’han signat. A la web d‘UNICEF, entitat que treballa activament per fer efectius aquests drets, teniu molta més informació.

Drets infants

El treball que feim des de les nostres associacions té com a única finalitat millorar l’educació i les condicions dels infants de les nostres escoles, però no oblidem que al món n’hi ha molts que no tenen, ni d’enfora, les condicions mínimes que garanteixin els seus drets a la salut, la protecció i l’educació. La crisi actual dels refugiats ens ho fa palès cada dia. No ho ignorem.

unicef_pacteAra s’atraquen les Eleccions Generals i UNICEF ha llençat una campanya per posar a la infància al centre de les polítiques públiques. Dóna suport amb la teva firma a un Pacte d’Estat per la Infància.

Proponemos 4 metas:

1. Aumento de la inversión social

2. Reducción del abandono y fracaso escolar

3. Reducción de la pobreza infantil

4. Incremento de los recursos en cooperación al desarrollo.

Y 22 medidas que contribuirían a hacer de España un modelo de país amigo de la infancia a través de un necesario Pacto de Estado por la infancia. Entre estas medidas se encuentran: mayor inversión en infancia (prestación por niño a cargo), acceso a educación inclusiva y de calidad, acceso a los servicios básicos (salud, vivienda, energía) con equidad y una apuesta por la solidaridad global a través de la cooperación al desarrollo.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: