«

»

abr. 09 2017

EL CALENDARI ESCOLAR: UN DEBAT QUE HA DE SORGIR DE LA PARTICIPACIÓ

Aquesta setmana passada s’ha reunit la Comissió assessora del calendari escolar i ha rebutjat la proposta que l’administració educativa duia per modificar el calendari escolar. A més, aquest rebuig ha fet que la pròpia administració retirés la seva proposta de modificació per no veure que a una votació sobre aquest tema tots els membres representants d’aquest organisme votaven en contra excepte aquells que són representants de la pròpia administració.

Però, per què s’ha produït aquest rebuig unànim? Tan dolenta era la proposta que es presentava?

Creiem que aquest no és el principal problema que ha conduït a aquesta situació, sinó que ens trobem amb un exemple clar d’una proposta gestada per la pròpia administració, per uns tècnics i càrrecs polítics que pensen haver fet una bona proposta però que després, les persones, els col·lectius, que toquen amb les seves mans la realitat educativa (les famílies, els sindicats, les associacions de directors i directores, els representants de l’escola pública i concertada, etc.) veuen que té més problemes del que pareixia, que no es basa en cap prova real de millora i que no és una demanda real dels actors del sistema educatiu.

Això vol dir que no és necessari revisar el calendari escolar? Des de FAPA Mallorca creiem que just al contrari, és imprescindible.

Però per poder fer una revisió que realment sigui efectiva, que respongui a les necessitats reals del sistema i dels seus actors en la seva globalitat i que pugui despertar el consens necessari per mantenir-se en el temps el procediment ha de ser canviat: l’administració ha de fer possibles els canals per canalitzar les demandes en relació a aquest tema, actuar d’interlocutora en relació a les peticions que es facin i de mediadora si és necessari per poder arribar al consens.

Per tant, una direcció que es gira: de la base cap a l’administració, no de l’administració cap a la base. A més, el motiu de fer canvis en el calendari o en el sistema educatiu en la seva globalitat no ha de respondre únicament al benefici de l’administració, a fer més fàcil la seva gestió, sinó que s’hauria de moure per una idea clara: resultar beneficiosos als usuaris del sistema, a la comunitat educativa i, especialment, als alumnes com a la base del nostre sistema educatiu.

És clar que no s’ha de tenir por als canvis si es fan per millorar i, per aquest motiu, FAPA Mallorca continuarà treballant en aquesta línia i sempre que l’administració educativa vulgui canviar per millorar ens trobarà fent feina en aquest camí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: