«

»

jul. 12 2017

El centre integral CEIP Pintor Joan Miró: reptes i oportunitats

FAPA Mallorca ha conegut la informació en relació a que el CEIP Pintor Joan Miró de Palma serà el primer centre públic que comptarà amb els cicles d’infantil, primària i ESO a la nostra comunitat. Volem aplaudir aquesta proposta i donar-li el nostre suport. Per una banda creiem que el sistema de centres integrals, nou a la nostra comunitat, però que ja fa bastant d’anys que funciona a altres com, per exemple, Catalunya, pot donar bons resultats en determinats contexts socials i escolars. Pot resultar un element fonamental per eliminar problemàtiques que es donen en el pas de l’Educació primària a l’Educació secundària, evitant desarrelaments de l’alumnat, pèrdua del vincle amb la idea d’escola o el fet de trobar-se amb metodologies tant de funcionament com pedagògiques molt diferents entre escola i institut. Òbviament, aquesta serà una de les tasques que ha d’acompanyar a aquest pla pilot, aconseguir que el centre sigui coherent amb la seva línia pedagògica des de l’inici de l’etapa d’escolarització obligatòria fins a la seva conclusió i això només es podrà fer si tota la comunitat educativa va en la mateixa direcció i especialment, amb una formació adequada dels membres del claustre del professorat.

Per altra banda no hem d’oblidar que el paper dels pares i de les mares, de l’APIMA del centre, també ha estat clau en la selecció d’aquest centre per ser el seleccionat en el pla pilot. Per tant, no podem fer res més que donar suport a aquesta opció per part de les famílies i oferir l’ajuda de la nostra Federació en tot allò que necessitin.

Finalment, no podem deixar de reclamar que tant per aquest pla pilot com per la seva continuació en el cas que la prova funcioni de manera correcta, l’Administració educativa s’impliqui de manera activa, cobrint aquelles necessitats que puguin sorgir tant a nivell material  (replantejament de les infraestructures, la seva adequació o la seva ampliació si és necessari) com a nivell humà (major dotació de professorat per reforçar la coordinació entre etapes educatives o per poder dur a terme metodologies que funcionen a l’Educació Infantil o l’Educació Primària i que es puguin intentar extrapolar a l’Educació Secundària dins del pla que dicta la línia pedagògica del centre). I, òbviament, si es pot dur a terme a més centres, això implicarà un esforç pressupostari que només es podrà dur a terme amb uns pressuposts educatius dignes. Per tant, si la Conselleria agafa per bandera la possibilitat d’innovar en el sistema educatiu també ha de ser capaç de posar els recursos adequats per poder fer-ho i, esperem que aquest sigui el camí que es segueixi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: