«

»

febr. 10 2014

EL DIA DE LA DIGNITAT – FOTOS

El poble de Bunyola crea a la seva escola

l’arbre de la Dignitat

Les famílies en un acte multitudinari i carregat de sentiments compartits donen el seu absolut suport als mestres de Bunyola amb qui confien plenament.

[ vídeo ] 

El dia de la dignitat a Bunyola 1

Després d’una assemblea de l’APIMA de l’escola Mestre Colom per parlar sobre la dimissió de l’equip directiu, es va decidir fer una acció per demostrar l’agraïment a la seva feina i dedicació durant tots aquests anys i per donar suport a l’escola en aquests temps tan difícils: la iniciativa és EL DIA DE LA DIGNITAT.

Una columna de veïns de Bunyola ha anat pujant cap a un arbre assenyalat en un dels jardins de l’escola Mestre Colom; nins, adults, padrins, tots ells amb una pedra a les mans en la qual han escrit el seu nom en lletres verdes. Allà, han anat dipositant la pedra en una immensa espiral fins a “construir” un petit monument a la dignitat.

El dia de la dignitat a Bunyola 3
Aquest era l’objectiu de la iniciativa: deixar un espai de futur que sigui un recordatori de la lluita per la llibertat, el diàleg i la coherència i en defensa de l’educació. Un petit i simbòlic espai que recordi per sempre aquesta època tan negra. Aquest espai ha quedat batiat com l’ARBRE DE LA DIGNITAT.

El matí ha continuat amb un acte simbòlic, destapar una d’aquestes pedres (amb la paraula “DIGNITAT”) a un lloc emblemàtic i històric de l’escola. Un racó carregat de records i sentiments, un racó on els mestres han anat sembrant plantes aromàtiques al llarg d’aquests anys, després que els pins que hi havia haguessin desaparegut per mor d’una ventada.

El dia de la dignitat a Bunyola 6

Els encarregats de destapar la pedra han estat Nicolau Colom i una de les alumnes més jove d’entre els assistents. Nicolau va ser alumne de l’escola i actualment és un padrí d’alumnes i un referent de la cultura i la història del poble.El dia de la dignitat a Bunyola 4

Les famílies han volgut fer sentir la seva veu, una veu que demana que se respecti el Projecte Educatiu del Centre aprovat al Consell Escolar a principi d’aquest curs acadèmic. No vol que la Conselleria distorsioni els seus projectes amb interessos partidistes imposant la seva ideologia. Han rebut el suport de FAPA Mallorca amb la presència de membres de la seva directiva.

El dia de la dignitat a Bunyola 0

Per finalitzar l’acte, una representant dels pares i mares, en un parlament emotiu ha expressat el seu suport als seus mestres “Mestres, vos volem dir que confiam amb vosaltres, que estam molt contents de la vostra feina, que deixam els nins a les vostres mans amb tota confiança. Entenem la vostra dimissió com un gest de dignitat en majúscules. Un gest, que una vegada més, ensenya els vostres valors als nins. Ensenya que les persones han de lluitar pel que creuen, dins un sistema democràtic, i per tant pacífic”. pdf

Francina Jaume, la directora del CEIP Mestre Colom, ha contestat declarant “Aquesta paraula “dignitat”, per la qual avui som aquí, és la que fa molt de temps que ens feia bullir el cap. Si no haguéssim dimitit estàvem a punt de perdre-la, i se’ns hauria fet molt difícil poder-vos mirar a la cara, sobretot als nostres companys d’escola”. pdf

El matí s’ha tancat amb la interpretació del “Cant dels Ocells”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: