«

»

nov. 26 2019

El pressupost de l’IBISEC: més arguments per justificar el seu increment.

FAPA Mallorca vol tornar a recordar la importància dels pressuposts en relació a les infraestructures educatives.

Com ja hem esmentat a articles anteriors l’IBISEC, l’organisme encarregat de la construció i del manteniment de bona part de les infraestructures educatives de la nostra comunitat autònoma ha estat un dels ens que ha vist retallada la seva partida pressupostària per a l’any 2020. La nostra demanda ha estat clara des del primer moment en que ens hem enterat d’aquesta retallada: no la podem acceptar. Notícies com aquestes https://ib3.org/les-goteres-de-laula-de-tecnologia-de-lies-felanitx-espenyen-el-material en les que veiem algunes de les deficiències que pateixen els nostres centres educatius (hem de recordar que gran part de les nostres infraestructures no és de recent construcció i, per tant, és ben normal que les deficiències apareguin cada vegada més) o com aquestes https://www.europapress.es/illes-balears/noticia-nuevo-ies-maioris-entrara-funcionamiento-curso-2022-2023-20191122161356.html on les bones notícies ens fan reflexionar en relació a si amb un major pressupost i una major dotació de personal tècnic a l’organisme es podrien avançar tots aquests projectes necessaris.

Com és obvi la nostra Federació reconeix la tasca realitzada durant la legislatura passada per part de l’IBISEC i de la seva Direcció General corresponent. Fer un pla d’infraestructures, atendre les demandes sobrevingudes, plantejar com solucionar el dèficit estructural de centres educatius fruit de diferents legislatures sense construccions suficients o intenta compensar l’augment del número d’alumnes amb l’augment de la capacitat de les nostres escoles i instituts ha estat una feina ingent. Per això, la nostra petició és clara: tenim la possibilitat de modificar els pressuposts en el tràmit parlamentari i una de les modificacions necessàries és l’augment del pressupost de l’IBISEC tant per poder fer front a totes les necessitats existents en matèria de centres com per tenir el personal suficient per fer-ho de forma encara més àgil i eficaç.

A més, pel que anem informant-nos als mitjans de comunicació, aquesta modificació pareix més necessària que mai. Si existeix la possibilitat que els diners destinats a l’IBISEC per part de l’administració provinents de l’impost de turisme sostenible finalment no arribin perquè s’hagi de realitzar una nova distribució això encara deixaria més clara la manca de recursos econòmics provinents del presssupost de la Conselleria d’Educació.

Així, els grups parlamentaris tenen la darrera paraula en aquest aspecte. Si creuen que la nostra petició va en benefici del sistema educatiu de les nostres illes seria evident que la podrien fer seva i intentar modificar els pressuposts en aquest aspecte. I si realment creuen que no és necessari fer aquesta modificació perquè els recursos ja són suficients o les necessitats no són tan imperioses com nosaltres plantegem ens agradaria saber en base a quins arguments tècnics arriben a aquesta conclusió. Esperem que la primera via sigui la que es trii al Parlament de les Illes Balears i el proper article que publiquem sigui per felicitar a tota la comunitat educativa per aquesta modificació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>