«

»

set. 24 2021

Eleccions Consells Escolars 2021/22

El Consell Escolar és el màxim òrgan de participació democràtica de la comunitat educativa: docents, alumnes, famílies, personal no docent i representant municipal. La nostra participació com a famílies en aquest òrgan és molt important i ara, amb la nova Llei d’Educació (LOMLOE 2020), s’han recuperat les seves competències i funcions com a òrgan de control real dels centres educatius.

Els membre elegits al Consell Escolar tenen una vigència de 4 anys i el centre realitza eleccions cada 2 anys per renovar-ne la meitat. Aquest curs realitzaran eleccions els centres que ja les tenien programades més els que les havien de fer el curs passat, ja que varen ésser ajornades per la situació sanitària de la pandèmia. És a dir:

 • Els centres que celebraren les darreres eleccions el curs 2019/20
 • Els centres que celebraren les darreres eleccions el curs 2018/19
 • Altres centres: de nova creació, amb un sol any de funcionament, amb sectors pendent de completar o sense cap representant ni substitut.
Taula resum eleccionsMandat representantsData properes eleccions
Corresponents al curs 2020/21 (ajornades)3 anyscurs 2022/23
Corresponents al curs 2021/22 4 anyscurs 2023/24

Us animam a presentar-vos i a participar activament en el procés electoral:

 1. Oferiu la vostra ajuda i col·laboració a l’equip directiu, encarregat de dur endavant les eleccions. Sereu de molta ajuda en la difusió de la informació.
 2. Presentau candidates i candidats, avalats per l’APIMA, hem de procurar que els representants de les famílies i el de l’APIMA siguin conscients de la importància d’aquest òrgan, de les seves funcions, drets i obligacions.
 3. Recordau que els membres de la Junta Directiva també es poden presentar a les eleccions i, a més, l’associació ha de nomenar un representant directe i un substitut.
 4. Donau a conèixer el Consell Escolar a les famílies, per explicar la necessitat de que els pares i mares, s’impliquin activament en la formació dels seus fills, no tant sols a l’àmbit familiar, sinó també, com a part essencial de la comunitat educativa del centre.
 5. Animau a les famílies a votar el dia de l’elecció, és important estimular la participació en el vot, com a suport a la feina i projectes de les candidatures, i recordau que poden votar el pare i la mare.

Vos convidam a assistir al taller de formació per a consellers i conselleres electes que realitzarem a principis de desembre.
Podeu saber més dels Consell Escolars a l’article de la Coordinadora d’APIMA de sa Pobla.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

 • Web amb informació sobre les eleccions de la DG d’Innovació i Comunitat Educativa.
 • Segons el calendari de les eleccions, algunes dates a tenir en compte són:
  • 14 octubre – Informació a tota la comunitat educativa del calendari i del procés electoral. Exposició pública dels censos i inici del període de reclamacions.
  • 28 octubre, 12h – termini per presentar candidatures.
  • 19 novembre – Publicació de les candidatures definitives i inici de la campanya electoral.
  • 22 novembre – Fi del termini per sol·licitar els sobres i les paperetes per votar per correu.
  • 23 novembre – eleccions alumnes secundària.
  • 24 novembre – eleccions docents.
  • 30 novembre – eleccions famílies.
  • 9 desembre – Convocatòria de constitució del nou Consell Escolar, en dia i hora que permeti l’assistència de tots els membres electes.
 • Composició dels Consells Escolars

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: