«

»

oct. 16 2023

ELECCIONS CONSELLS ESCOLARS 23/24

Ja s’ha iniciat el procés per a les eleccions de nous membres als Consells Escolars, que finalitza amb les eleccions a finals de novembre. Vos oferim a continuació informació pràctica, de difusió i algunes recomanacions, així com la formació prevista per a dia 11 de desembre.

El Consell Escolar és el màxim òrgan de participació democràtica de la comunitat educativa: docents, alumnes, famílies, personal no docent i representant municipal. La nostra participació com a famílies en aquest òrgan és molt important, pel que vos animam a presentar-vos i a participar activament en el procés electoral.

Els membre elegits al Consell Escolar tenen una vigència de 4 anys i els centres educatius realitzen eleccions cada 2 anys per renovar-ne la meitat dels seus membres. 

QUINS CENTRES CELEBREN ELECCIONS?

  • Els què celebraren eleccions el curs 2021/2022.
  • Els centres de nova creació.
  • Els centres que no tenen cap representant, ni suplent, d’algun sector del Consell Escolar.

VOS RECOMANAM

  1. Oferiu la vostra ajuda i col·laboració a l’equip directiu, encarregat de dur endavant les eleccions. Sereu de molta ajuda en la difusió de la informació.
  2. Presentau candidates i candidats, avalats per l’APIMA, hem de procurar que els representants de les famílies i el de l’APIMA siguin conscients de la importància d’aquest òrgan, de les seves funcions, drets i obligacions.
  3. Recordau que els membres de la Junta Directiva també es poden presentar a les eleccions i, a més, l’associació ha de nomenar un representant directe i un substitut.
  4. Donau a conèixer el Consell Escolar a les famílies, per explicar la necessitat de que els pares i mares, s’impliquin activament en la formació dels seus fills, no tant sols a l’àmbit familiar, sinó també, com a part essencial de la comunitat educativa del centre.
  5. Animau a les famílies a votar el dia de l’elecció, és important estimular la participació en el vot, com a suport a la feina i projectes de les candidatures, i recordau que poden votar el pare i la mare.

RECURSOS PER A LA DIFUSIÓ DE LES ELECCIONS

CALENDARI I INFORMACIÓ PRÀCTICA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: