«

»

gen. 19 2014

ENTRADA EN VIGOR DE LA LLEI DE SÍMBOLS

Ja no ens sorprèn la que possiblement és la única capacitat del govern actual que és COMPLICAR LA COSA QUAN SEMBLA QUE NO ES POT COMPLICAR MÉS però en relació a l’aplicació de la Llei de símbols han arribat a l’absurd.

Com sabeu la Llei de Símbols, que entra en vigor el 20 de gener, obliga a retirar i/o no poder fer ús de qualsevol símbol que no sigui dels assenyalats a la pròpia llei o a demanar l’autorització pertinent, sota pena d’una greu sanció econòmica. Això que ja vulnerava el dret de la llibertat d’expressió va ser el motiu pel qual prop de trenta entitats, entre d’elles FAPA Mallorca, ens vàrem adreçar al Relator de l’ONU per a la defensa de la llibertat d’expressió. Sobre aquesta iniciativa us mantindrem informats.

D’altra banda, la mateixa Llei de símbols permetia que els municipis, al seu àmbit competencial i territorial, poguessin autoritzar l’ús d’algun símbol. Així, ajuntaments com el d’Inca, Costitx, Algaida, Son Servera o Manacor ja tenien aprovades propostes que reconeixien la “senyera” com un símbol municipal i els centres ubicats en aquells municipis podien exhibir aquests símbols.

Ara bé, una vegada més i com va passar amb el TIL, el Govern de forma prepotent i autoritària ha publicat un esborrany de decret per desenvolupar la Llei de Símbols pdfque passa per sobre les decisions dels ajuntaments i obliga que tots els símbols siguin assumits pel govern autonòmic, vulnerant de forma intolerable l’autonomia municipal i el sentir de cada poble.

Sense cap dubte les famílies tenim un paper essencial i per això des del respecte a la legalitat però també des de la defensa de la nostra llibertat d’expressió, les famílies tenim l’oportunitat de ser protagonistes i hauríem de prendre alguna iniciativa per fer palesa la nostra opinió perquè potser no tardarem en ser sancionats just per pensar, que és l’únic que els queda.

Així, vos animam a dur endavant alguna iniciativa i vos proposam que ja que no podem penjar coses de les parets o la façana dels centres, que siguem nosaltres (pares, mares i alumnes) els que duguem al damunt el símbol que ens vengui de gust. Un llaç verd, un llaç per la llengua, un de vermell per la sida o una de rosa per la violència de gènere, un colom de la pau… perquè ENCARA NO ens poden dir com hem de vestir.

Per dur endavant aquesta iniciativa no heu de patir perquè podem dur el que volguem a la roba i des de les APIMA haurem de vetllar, com sempre, per facilitar la participació des del respecte.

Finalment vos anunciam que la junta de FAPA Mallorca està a la vostra disposició i que comptam amb la col·laboració d’un equip d’advocats (pares i mares també) que s’han posat a la nostra disposició desinteressadament i estam estudiant totes les vies per actuar de forma seriosa i adient.

Per comunicar-vos directament el fruït d’aquests estudis i resoldre altres qüestions vos anticipam que rebreu una convocatòria formal per una reunió de presidents d’APIMA, que tindrà lloc dia 8 de febrer.

És evident que el govern actual no canviarà però també és evident que a cada passa se li escapa l’aigua entre els dits i deixa ben a la vista la seva incapacitat. Nosaltres hem de ser prou intel·ligents per seguir treballant en la mateixa línia de sempre, defensant la millor educació possible pels nostres fills i filles.

14 comments

Anar al formulari de comentaris

 1. Pau Coll Puigserver

  Es tener muy poca vergüenza utilizar a los niños con fines políticos, no deberíais representar a nadie con estas ideas, lo de “aulas buidas” ya estuvo mal pero esto raya lo absurdo. Porque no decís que la ley solo se refiere a edificios públicos??? Porque tiene que haber una bandera, una camiseta o un trapo que no represente a todos los padres del colegio??? Porque tiene que representar solo a una parte de los padres??? Que pasa que los otros no tienen derecho??? Que pasa que los niños no tienen derecho a la imparcialidad??? Lo dicho…seguid así que lo que conseguiréis, será tener a más padres en contra, si no lo están ya. Representáis una minoría de padres, ya está bien de erigiros en paladines de la libertad, defended a los niños de las injerencias políticas y del adoctrinamiento, sino tendréis que pasar cuentas con la historia.

  1. Sergi Beltran

   El gran problema, Pau, és que els nens ja estan sent adoctrinats en una escola que, ens agradi o no, segueix les normes del PP. És, segon vostè, adoctrinar els menuts fent-los posar un símbol a la roba (és a dir, no poden defensar la pau, l’amor, la lluita contra el càncer, ni la seva llengua i cultura…). Llavors deu ser que frases que ja s’han convertit en un mite, com quan es va parlar de que “hay que españolizar a los alumnos catalanes” no es troben en un adoctrinament clar.

   Vostè defensa que no s’han de portar símbols a la roba, molt bé, ho puc entendre perfectament, no posi símbols a la roba dels seus fills, ni a la seva. Vostè defensa que és molt dolent per els petits que es faci política a les aules, nosaltres defensam que és molt dolent que a un alumne li ensenyin les cèl·lules en angles a naturals, i els colors a classe d’angles.

   I finalment, aquí li deixo una pregunta en resposta a la seva. Vostè demana que perquè hi ha d’haver una bandera o padaç penjat en un edifici sense que aquest representi a tots els pares. Jo li demano a vostè, perquè s’ha d’implantar un programa “educatiu” que està en contra del que pensa l’extensa majoria? Perquè no es vota a cada escola si es vol llaç o no es vol llaç?, és fàcil, democràtic, i no dóna lloc a discussió.

   La meva darrera observació és: Ensenyar als nens a que no els robin la seva llengua i la seva cultura és adoctrinament? O, demanar als nens que davant els atacs a la seva llengua i cultura es quedin calladets i acotin el cap és adoctrinament? Vostè dirà.

  2. Josep llado i nadal

   Ai Pau quina llastima , quan llegeixo gent com tu donc gracies a haver sortit del pou de la mentida però bé que hi ferem si mires una mica ho vouras quina es la minoria i quina es sobre tot la veritat i sino …tal dia fara un any. Salut de tota manera i deu et conservi molt de temps la vista

 2. Begoña

  Estoy totalmente de acuerdo con Pau, y desde luego ya está bien de utilizar a los niños. Cuando he llegado a lo de vestir a los niños con símbolos, … los padres nos ponemos lo que nos da la gana pero a los niños, cada padre verá lo que hace, ¿cómo os atrevéis a pedir a los padres que los utilicen para publicitar sus ideas descaradamente?

  1. Josep llado i nadal

   qui utilitza el nins? perque jo crec que a vegades per voler seguir la raó d’un partit politic es perd la claredat de les coses. Per si no ho sabeu qui ha estat acostumat a manipular, a mentir i fins i tot a riurers del seu propis votants son els del PP que mes que un partit es un clan i mes que popular de poble es un negocio per els mes rics.

 3. Bel Mestre

  Molt, molt bé! El meu fill durà el llaç de la quatribarrada!!
  Força i endavant.
  Bel

 4. Àngel

  Endavant en la lluota per la llbertat d’expressió…

  Primer ens retallen les drets socials, laborals i lingïstics.

  Després reprimeixen la protestat i la llibertta d’expressió.

  Teniu el meu suport:
  Per la defensa de la nostra llibertat d’expressió, les famílies tenim l’oportunitat de ser protagonistes i hauríem de prendre alguna iniciativa per fer palesa la nostra opinió!

  Àngel

 5. Conchita

  Adelante FAPA, sin insultos, sin calumnias, no con las formas de otras organizaciones o grupos o no se que son.
  A los hijos se les enseña a ser ciudadanos desde pequeños y desde la pruralidad, no se les adoctrina. Se les muestra que no existe una única forma de pensar, que hay que defender lo que se ha conseguido y que no hay que agachar las orejas cuando el autoritarismo hace acto de presencia. Ellos aprenden poco a poco, como ha de ser, no se es ciudadano de repente al cumplir los 18 y de pronto son capaces de analizar lo que les rodea y ejercer su derecho al voto. No señor. Y eso lo enseñamos los padres y los maestros.
  No quiero que mis hijos se formen en una urna de cristal, en una burbuja, en un laboratorio esterilizado.
  Conchita.

 6. Begoña

  Conchita, yo no quiero que los maestros enseñen a mis hijos como tienen que pensar. Quiero que tengan ideas propias. ¿o lo que quieres decir con lo de la pluralidad es que quieres a un maestro de cada partido político o ideología poniendo su bandera en el aula y enseñándoles las bonanzas de sus ideas en lugar de matemáticas?

 7. Jaume

  No hi ha res més patètic que posar a n’els nins enmig de una brega política, al cap de tot no és més que això, els llacets els vos heu de posar vosaltres i dir més beneitures.
  Deixau tranquils a n’els infants i deixau ses banderetes i colorets pel vostre temps lliure.
  Dedicau el temps que cobrau a ensenyar i a veure si ho feiem bé de una vegade.
  Tota aquesta merda ja fa ganes de riure.

  1. Josep llado i nadal

   Ves que ni ha de coses mes patètiques, mentir per tenir la raó n’es una, dir que s’utilitza els nins per part de qui les esta utilizant fa anys n’es un altra, mira cap el costat per no veura la veritat també ho és patetic, o gobernar com ho fan ara això si que es ja el sumun totaliti del patetisme que si no fos pq hipoteque el coneixement dels nins seria per pixar-se de riure. Pero tots plegats fan plorera de lo mal destres que son

 8. Miquel

  Fa 40 anys que hi ha democràcia però fa 500 anys que a aquestes Illes mos suquen es cervell i sa butxaca. Crec que es ben hora de que els nostres fills sàpiguen lo que passa realment i aquest govern no fa comptes aclarir-lis res, al contrari els vol embullar mes, de fet això es lo que ha fet sempre sa corona castellana, ¡¡¡TENIR-MOS EMBULLATS!!!!, obriu els ulls i lluitem per un futur mes lliure.

 9. Begoña

  Creo que no entiendo lo que estoy leyendo o es peor de lo que pensaba. ¡padres pidiendo que los niños luchen por la independencia de la corona castellana! Yo pensaba que el deber de los padres, entre otros, era el de protegerlos, no lanzarlos a batallas de adultos. Y mucho menos a las batallas de otros.

 10. Miquel

  Es que m’ha volgut entendre m’ha entés, i es meu deure com a pare es ensenyar a les meves filles a defensar “LO-NOS-TRO”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>