«

»

oct. 11 2019

Conferència final EPOPS/FERYA

Baleares lidera una estratègia europea d’empoderament familiar per prevenir el consum de substàncias i riscos relacionats

Tenim el plaer de convidar-vos el proper 18 d’octubre a la Fundació Sa Nostra (Concepció, 12, Palma), a la Conferència Final del projecte europeu EPOPS-FERYA, Empowering parents organizations to prevent substance use, liderat per IREFREA i desenvolupat conjuntament amb FAPA Mallorca i equips alemanys i portuguesos. Es presentaran els principals resultats de la implementació i avaluació del programa FERYA, Famílies en xarxa i actives, a Mallorca i la seva expansió a Portugal.

Juntament amb IREFREA i FAPA Mallorca, participaran els equips responsables de la implementació a Portugal (IREFREA Portugal i ESENFC, Escola Superior d’Infermeria de Coimbra), l’equip alemany responsable de l’avaluació (BIPS, Leibniz Institutefor Prevention Researchand Epidemiology), així com representants de la Conselleria de Salut, de la Conselleria de Serveis Socials o la presidenta de la European Parents Association. S’espera la participació de més de 50 tècnics i professionals de Balears, Espanya i EU, així com representants de família de més de 20 organitzacions.

Vos agraïrem que empleneu el següent formulari d’inscripció per assegurar l’atenció adient.

El projecte europeu EPOPS-FERYA té com a objectiu la mobilització comunitària, liderada per les organitzacions de pares i mares, per a prevenir el consum de substàncies i altres conductes de risc dels adolescents i joves.

Els responsables de les organitzacions de família i els experts en prevenció que participen en el programa aportaran dades i anàlisis amb rellevància tant científica, un model pioner d’avaluació de la prevenció comunitària, com a social, mostrant accions desenvolupades per a prevenir el consum d’alcohol dels menors impulsades per les famílies. Aquestes accions, entre altres coses, han provocat canvis en la forma en la qual les administracions, la societat i els mitjans de comunicació tracten els consums tòxics que es realitzen durant les festes patronals i altres celebracions populars.

En els últims 7 anys de desenvolupament del programa FERYA a 5 CCAA, s’han format els responsables de més de 200 APIMA, més de 550 mares i pares (240 a Balears), que han impulsat més d’un centenar d’accions preventives comunitàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>