«

»

maig 03 2016

Excursions etíliques

logo_feryaExcursions etíliques a la Platja de Palma

No volem un oci basat en el consum d’alcohol, ni per als turistes ni per als nostres joves.

La Plataforma FERYA (Famílies en Xarxa i Actives) i FAPA Mallorca venim denunciant des de fa temps aquelles situacions que consideram nocives i perjudicials per als menors, com la celebració d’activitats que promocionen el consum d’alcohol a la via pública.

Com ja hem fet amb la celebració del Birracruzis a Inca, al qual l’Ajuntament no ha aplicat cap mesura per protegir els menors de la promoció del consum que en fa, volem denunciar altres activitats que tenen característiques semblants, com  les “excursions etíliques” a la Platja de Palma i el “tardeo” a la barriada de Santa Catalina i es Jonquet, a Palma.

Acaba de començar la temporada turística i empresaris de la zona ja han organitzat dues “excursions massives” a la platja amb la única finalitat de beure alcohol, exportant un model d’oci nocturn que ha imperat a altres zones turístiques, ara en extensió a un horari diurn.

Aquestes activitats pensades pel turisme, igual que el “tardeo” o el Birracruzis, a més de les molèsties que poden suposar per a la resta de ciutadans, comparteixen unes característiques que les fan inacceptables per a les famílies preocupades per l’educació i la salut dels nins i joves, i que impliquen:

  • La promoció d’un estil d’oci pels joves que lliga directament diversió i alcohol, un oci que malauradament s’està convertint en el majoritari.
  • La promoció davant els menors d’un consum d’alcohol no moderat, mitjançant la normalització i visibilització, en horari de matí i en un espai públic, d’aquestes activitats.
  • La incoherència d’acceptar un model de diversió on la prioritat és el negoci malgrat les consequències molt negatives en salut pública, ja sigui per als turistes o per a la població local.

Valoram positivament la resposta inicial de l’Ajuntament de Palma davant aquestes “excursions”. L’obligació de  traslladar-la dins un local desactiva en gran part les molèsties i la promoció pública d’aquest consum d’alcohol, malgrat seguim considerant que no són activitats d’oci desitjables ni saludables per als adults, especialment per als més joves.

L’Ajuntament de Palma, com els altres municipis, tendrà la col·laboració de la Plataforma FERYA i de FAPA Mallorca per desenvolupar mesures que ajudin a crear un entorn més segur i saludable per als nostres fills i filles.  En aquest sentit, l’actualització i activació del Pla Municipal de Drogues, on la prevenció de tota mena de promocions de consum de susbstàncies addictives quedàs explícita, aportaria eines efectives per desarticular-les.

Esperam que l’Ajuntament, amb la col·laboració de la resta d’entitats afectades, segueixi exercint mesures efectives per impedir aquestes activitats i per transmetre un missatge clar a la resta de la societat: no volem un oci basat en el consum d’alcohol, ni per als turistes ni per als nostres joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: