«

»

juny 26 2017

FERYA-IB Presentació de resultats

Avui s’han presentat en roda de premsa alguns resultats del programa FERYA Illes Balears, que aquest curs s’ha aplicat per primera vegada a totes les illes gràcies al suport econòmic de la Conselleria de Serveis Socials. Hem comptat amb la consellera Fina Santiago, qui ha destacat la necessitat de que les organitzacions familiars tenguin un paper actiu en la prevenció del riscos que afecten als seus fills i filles, i amb el conseller d’Educació Martí March, qui ha resaltat la importància de les APIMA i la seva intenció d’ajudar-les amb properes subvencions.

Per part de COAPA Balears, companys de FAPA Mallorca i d’IREFREA han explicat la necessitat de treballar l’empoderament i el lideratge a les associacions, i com s’ha desenvolupat el programa a les illes.

FERYA Illes Balears és un programa que treballa l’empoderament i el lideratge de les famílies i les associacions per poder assumir amb garanties el paper actiu que ens pertoca davant la prevenció de riscs que afecten els nostres fills i filles, com els consums tòxics (alcohol i drogues) i altres conductes no saludables (assetjament, cyberaddiccions…).

Des de COAPA Balears hem volgut, primer de tot, destacar dos mites: “només tenen problemes el fills de les famílies amb problemes” i “si els joves tenen conductes de risc sempre és perquè a casa no els han educat bé“. La veritat de les dades i els estudis és una altra: cap família, per molt “normal” que sigui, està lliure de que el seu fill tengui problemes per conductes de risc, ni una bona educació a casa és garantia de els joves no assumeixin comportaments perillosos. Els joves s’eduquen a casa i al seu entorn: no són immunes a les normes socials, a les modes, a la influència de la publicitat o a l’exemple de la resta d’adults.

Per tot això, el programa FERYA, com a complement d’altres programes d’habilitats parentals, incideix en la capacitació de les famílies com a col·lectiu organitzat, destacant:

  • La conscienciació de les famílies i de la resta de la societat dels problemes amb els què ens enfrontam tots i totes.
  • La necessitat de treballar en xarxa, no només com a famílies individuals, per ser capaços de generar els canvis socials necessaris.
  • El treball en xarxa de les famílies amb els professionals i les administracions, especialment els municipis, per aconseguir un entorn segur per als nostres fills i filles.

La complexitat i la normalitzacio de conductes com el consum d’alcohol per part dels joves fan necessari l’esforç coordinat de tots els implicats per aconseguir resultats.

Resum de les activitats realitzades el curs 2016/17

Accions
principals
Resultats per Illes
Mallorca Menorca Eivissa Formentera TOTAL
Difusió del programa associacions

190

43 45 3 281
Trobades amb Juntes d’associacions

9

6 7 1

23

Trobades amb pares/mares

5

5 2 1

13

Tallers de formació per a responsables

1 1 1 1

4

 

  Trobades amb Juntes Trobades amb famílies Tallers TOTAL
Participació de pares/mares

111

97 36

244

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: