«

»

juny 17 2014

GARANTIES PER MENJAR A L’ESTIU

pastanagaFAPA Mallorca, en representació de les 185 APIMA associades i en la seva voluntat de no ser un espectador davant les dificultats que pateixen les famílies, es preocupa per la bona alimentació dels nostres fills i dels companys/es dels nostres fills i filles.

La Defensora del Poble ha publicat una recomanació sobre la necessitat de tenir oberts els menjadors escolars per garantir la bona alimentació dels alumnes. Des de FAPA Mallorca, amb l’objectiu de que les ajudes arribin a qui les necessita i quan les necessita, immediatament després de conèixer aquesta iniciativa vàrem posar fil a l’agulla i contactàrem amb les administracions públiques autonòmica i municipals competents.

Des de l’administració autonòmica la informació rebuda és que Benestar Social vol actuar per atendre els nins i nines però no creuen que la solució passi per mantenir oberts els menjadors. En aquest sentit, entenem que s’ha de cercar la millor alternativa per a cada cas i per a cada entorn, aprofitant les activitats que ja estan previstes quan sigui possible però també creant-ne de noves si és necessari. També ens varen informar d’una partida econòmica que es distribuirà, quan l’enviï l’administració de l’estat, als serveis socials municipals, els que coneixen la situació millor que ningú perquè hi treballen tot l’any.

Des de les administracions municipals la resposta és, per ara, de responsabilitat i cal destacar la bona disposició de l’Ajuntament de Palma. S’ha compromès a atendre les necessitats actuals i ja ha començat a fer feina perquè els nins i nines que ja estan dins el circuït de Serveis Socials siguin integrats en activitats educatives o d’oci, com ara escoles d’estiu.

Per altres infants que també puguin necessitar atenció especial, a més dels mecanismes habituals de detecció municipal, la màxima autoritat de Benestar Social de Palma s’ha ofert a escoltar les APIMA, com a representants de les famílies, perquè si detectam casos de necessitat els comuniquem a través de FAPA, el més aviat possible, pel seu estudi.

Per dur endavant aquesta tasca les APIMA ja han rebut la informació i els formularis necessaris, però cal la coordinació amb la resta de la comunitat educativa, docents i equips directius, que coneixen directament a tots i cada un dels seus alumnes.

Esperam que la resta d’administracions municipals, ajuntaments i comarques, com ara l’ajuntament de Manacor o el d’Inca amb els que ja hem iniciat contactes, actuïn des de la responsabilitat que els hi correspon per atendre les famílies més desfavorides. Nosaltres, APIMAs i FAPA Mallorca, estarem a disposició de qui calgui per posar el nostre gra d’arena, a cada poble, i vetllarem pels compromisos adquirits.

Una vegada més el paper de les APIMA resta important perquè cal que les famílies ens donem suport mutu en els moments de dificultat. Hem d’evitar que els infants passin cap dia sense l’alimentació adequada.

 

QUEDA CLAR QUE SOM UN INTERLOCUTOR VÀLID SI HI HA ALGÚ QUE VOL ESCOLTAR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: