«

»

gen. 11 2015

Illes per un Pacte – primer esborrany

El passat dissabte 10 de gener va ser una fita important d’un procés que va començar el 10 d’octubre, un procés de convergència entre les plataformes de les illes per arribar a un Pacte per a l’Educació comú.

Després dels processos iniciats a cada illa per debatre i definir un model d’educació fruit del consens, tots vérem la necessitat de posar en comú la feina feta per arribar a un acord més ampli, que inclogués a tots: Illes per un Pacte.

El Pacte per a l’Educació de les Illes s’organitzà en 4 grans blocs, dels quals se n’han encarregat 4 comissions de redacció formades per representants d’entitats de totes les illes. Han estat 3 mesos de feina per redactar els documents què, a la reunió del 10 de gener, s’han traduït en el primer esborrany del Pacte. Ara aquest primer esborrany es presentarà a les bases i assemblees de totes les entitats per a la seva ratificació i es presentarà públicament el mes de febrer.

Llegit així pot parèixer que no és gran cosa, però el que s’ha aconseguit fins ara, més enllà dels punts i les comes dels documents, és una lliçó per a tots nosaltres i per als polítics, tant els què governen com els què no. És possible fer un Pacte i arribar a acords.

[…] pactar,  què vol dir no fer cas de la por  i de la desconfiança dels que pensen que els afers públics es mouen només per interessos (per una cadira, per doblers, per figurar), què vol dir compartir amb altres el temps lliure per teixir acords pel bé comú.

Tots teníem molts dubtes però ahir la força del grup va confirmar una convicció: Pels nostres avis que no van poder estudiar,  allò que ens mou és el futur dels nostres fills i filles. El futur de les illes.

Illes per un Pacte

ixpacte01

Declaració de Ses Salines – 27/10/14

ixpacte02

Constitució Illes per un Pacte – 10/10/14

ixpacte03

Presentació MenorcaEdu21 a la UIB – 7/11/14

ixpacte04

Primer esborrany del Pacte – 10/01/15

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>