«

»

des. 01 2013

INFORME COMPETÈNCIES ANGLÈS – ADESMA

adesmaL’associació de directors de secundària de Mallorca, ADESMA, ha el·laborat un informe d’avaluació inicial pdfde competències lingüístiques en anglès de l’alumnat de 1r d’ESO.

L’objectiu d’aquesta prova, feta a 2.376 alumnes de 1r d’ESO de 23 centres de secundària, és determinar si l’alumnat d’aquest nivell té suficient competència lingüística per a rebre classes de matèries no lingüístiques íntegrament en llengua anglesa. Això implica: llegir i entendre textos en anglès de la matèria corresponent i ser capaç d’entendre una explicació oral en anglès de la matèria.

Cal recordar que la Conselleria només té previst fer proves d’avaluació inicial als cursos de Primària, i sense contemplar la utilització de l’anglès en una matèria no lingüística.

Les conclusions de l’informe, que podeu consultar íntegre al final, són:

  • Un 78% dels alumnes no pot entendre un text de la matèria en anglès.
  • Un 82% dels alumnes no pot entendre una explicació oral de la matèria adaptada al seu nivell.

pdf Informe complet ADESMA

1 comment

  1. Y otra madre

    Por favor, cuánta energía enfocada en demostrar que nuestros hijos e hijas son incapaces de aprender un idioma. Pues claro que no entienden inglés! Precisamente se trata de corregir esa gran deficiencia!

    No desestiméis la capacidad de la gente joven. Así no les hacéis ningún favor. Hay que darles oportunidades, creer en ellos. A mí me pusieron en un colegio de habla inglesa con 15 años y al principio no entendía nada, pero ahora lo entiendo todo y lo hablo perfectamente. Esto me ha abierto muchísimas puertas a nivel personal y profesional.

    Si toda la energía que se gasta en “demostrar” lo malo que es el TIL, se utilizara para sacarlo adelante, nuestras hijas e hijos aprenderían inglés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: