«

»

juny 05 2017

Infraestructures, pressuposts i goteres. Una reflexió en relació a la inversió en educació


La necessitat d’inversió en infraestructures i les goteres com a exemple:
un esforç que es comença a fer però que s’ha de reflectir als pressuposts

Fapa Mallorca vol expressar la seva opinió en relació al pla d’infraestructures, a l’estat de les infraestructures educatives i a la tasca encara per realitzar en relació a la conservació, manteniment i construcció d’infraestructures educatives. Com és ben sabut el dèficit d’infraestructures educatives a la nostra comunitat autònoma és més que evident i això marca que qualsevol inversió resultarà insuficient per poder pal·liar de manera automàtica aquest dèficit històric. També com hem anat remarcant al llarg dels darrers anys la conservació de les infraestructures ja construïdes és una tasca que necessita partides pressupostàries en condicions i que durant la passada legislatura no es varen donar ni en temps ni forma suficient.
Els actuals responsables de la Conselleria d’Educació han fet una aposta per la inversió en infraestructures augmentant el pressupost del principal òrgan responsable, l’IBISEC, arribant a convenis amb diferents corporacions municipals i aconseguint que aquestes també inverteixin en el manteniment dels centres públics. Totes aquestes actuacions són ben valorades per la nostra federació però com ja hem esmentat diverses vegades també són millorables i sempre tenint en compte les limitacions de la maquinària de l’administració que sempre és més lenta del que a tothom ens agradaria.
Encara ara no tenim molt clar quin és el pla global d’actuacions, quines dades d’escolarització, de previsions d’alumnat i de demanada de places maneja la Conselleria per dur a terme algunes actuacions com la construcció de determinats centres i per ajornar la construcció d’altres en els quals avui en dia és clara la massificació i la necessitat d’aquest nou centre o ampliació dels ja existents.
Però, el que realment més hem criticat és la insuficient dotació d’aquest pla d’infraestructures. D’aquí a molt poc temps tindrem una nova oportunitat per a que el Govern de les Illes Balears demostri el seu compromís amb el futur de l’educació a la nostra comunitat i faci una aposta decidida i valenta als pressuposts per tenir els diners suficients per dur a terme tot allò que es necessita. Si no es fa aquesta aposta sempre ens haurem de lamentar d’oportunitats perdudes, de generacions d’alumnes que no han pogut gaudir d’un sistema en les condicions que tothom podríem qualificar com a òptimes i, per tant, de no haver fet tot allò que estava en les nostres mans per aconseguir-ho. Això sí, sempre recordant que la inversió en infraestructures també implica el seu manteniment i, per tant, no es poden permetre les situacions que ja es fan habituals a l’hivern de centres amb problemes de climatització o de goteres i que resulta que no només es fan visibles en aquesta època perquè si una infraestructura no es troba en bon estat dia darrera dia es mostrarà i aquests problemes només es solucionaran si es pot fer una adequada inversió econòmica.
Així, els nostres fills i filles han de poder gaudir d’unes condicions dignes on poden desenvolupar al seva jornada escolar igual que qualsevol de nosaltres o dels nostres representants polítics exigeixen aquestes condicions dignes en el seu lloc de feina i, per això, les fotografies que acompanyen aquest text són les que mai s’haurien de permetre.
 
 

Fotografies cedides per l’APIMA de l’IES Sineu a dia 05/06/17.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: