«

»

maig 01 2018

La celebració del primer de Maig: reivindicacions laborals, educació i conciliació familiar i laboral

FAPA Mallorca vol recordar la importància de la celebració, un any més, del dia 1r de Maig, dia internacional del Treball. La nostra Federació té molt clar que la història dels nostres drets és una història de lluites i de reivindicacions que han fet que les nostres societats siguin el que són avui en dia. Els drets laborals, els drets socials, els drets cívics i els anomenats nous drets com, per exemple, el dret al medi ambient, s’han aconseguit gràcies a l’esforç de moltes persones que de forma individual i organitzada han lluitat per aconseguir-lo. Per això és important recordar la seva lluita. Però amb això no basta. Hem de posar de relleu que encara ara no tots els nostres drets estan garantits, que les reivindicacions d’un món més just, més solidari, més igualitari i equitatiu, en el que tothom tingui la mateixa igualtat d’oportunitats són més necessàries que mai i, per això, la nostra Federació continua lluitant per que aquests drets siguin reals i per a tothom.

Els drets laborals es troben íntimament relacionats amb el món de la família. La possibilitat de tenir una feina en condicions laborals dignes, amb un salari suficient, sense precarietat i amb totes les garanties de seguretat, són condicions que faciliten la possibilitat de tenir una vida familiar millor, on els nostres fills i filles puguin créixer en un ambient que li doni totes les oportunitats possibles. A més, les reivindicacions laborals lligades a l’àmbit familiar encara són algunes de les assignatures pendents: la possibilitat de conciliar la vida familiar i laboral encara ara pareix un somni en molts de casos. Els horaris laborals interminables, que no coincideixen amb l’horari escolar, que fan necessari que els nostres fills i filles romanguin més temps del que seria desitjable en activitats que ocupin aquest temps que no els podem dedicar per part nostra (en el cas que existeixi aquesta possibilitat que en molts de casos ens trobem que ni això és real), són un factor que encara es troba pendent a l’agenda laboral. La possibilitat de disposar de permisos per poder formar part de la vida escolar dels nostres fills i filles o simplement assistir a una tutoria amb els mestres per interessar-nos pel que succeeix a l’escola és un privilegi del que moltes famílies no poden disposar. El fet que que les vacances escolars es converteixen en un problema insoluble per molts de pares i mares perquè no coincideixen amb la seva realitat laboral i que l’oferta educativa, formativa i d’oci sigui insuficient o inassumible econòmicament són elements quotidians de la vida de molts de les famílies de les nostres illes.

Per tot això, volem reivindicar la vigència de la reclamació dels drets laborals, de la incorporació de la perspectiva familiar en tots els àmbits d’aquests drets i de la necessitat de que aquests drets siguin reals no només per a nosaltres mateixos sinó per a la societat en la que viuran els nostres fills i filles. L’educació serà un element fonamental per aconseguir aquest objectiu, per tenir un món millor i en el que les possibilitats d’un infant no depenguin del context socioeconòmic familiar sinó dels seus mèrits i de les seves capacitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>