«

»

set. 14 2017

La necessitat de renovació de les nostres infraestructures: les obres a l’estiu, un instrument de millora

FAPA Mallorca vol expressar per una banda la seva satisfacció pel volum d’obres realitzades als centres escolars i pel compliment del plaç previst en la immensa majoria dels casos però també vol expressar la seva preocupació per les puntuals incidències ocorregudes aquest inici de curs. La nostra federació sap que la Conselleria d’Educació i determinats municipis han fet un esforç inversor important durant aquestes vacances d’estiu per reparar, millorar i adequar l’espai dels nostres centres escolars. L’accessibilitat, les goteres, la substitució de persianes, reixes, la renovació dels patis, la millora de la seguretat dels nostres fills i filles o la instal·lació d’elements de climatització han estat algunes de les actuacions realitzades, accions necessàries i que per fi s’han efectuat, després de demandes i queixes per part dels centres educatius i de la seva comunitat educativa. Però, per desgràcia, algunes d’aquestes obres interferiran l’inici del curs escolar, aquest dia 13 de setembre. Algunes obres no han acabat en els plaç previst, algunes conviuran amb els infants dins del centre i altres encara estan pendents de realitzar-se. La nostra federació té molt clar que el material amb el que treballa l’administració educativa és el més sensible que pot existir: els infants, els nostres fills i filles, allò més important per a qualsevol família. Però ens trobem que en alguns casos, les empreses que duen a terme aquestes obres no tenen clar això que pareix tan obvi i no acompleixen amb tot el rigor necessari la feina que tenien encomanada. Volem recordar que nosaltres exigim a la conselleria d’educació rigor en la seva planificació i que per ara se’ns ha respost amb una pla d’infraestructures que ens ha permès tenir una visió bastant clara de necessitats dels nostres centres i de com intentar subsanar-les.

Aquest pla d’infraestructures, això sí, és millorable i això també li hem fet saber als responsables polítics, principalment perquè considerem que les necessitats són tan importants que ser ambiciosos en els terminis d’execució i en la inversió necessària és un fet irrenunciable si volem parlar de qualitat educativa. Però també exigim, com esperem que faci la pròpia Conselleria, que es pugui penalitzar a aquelles empreses que no facin allò necessari perquè els nostres fills i filles puguin anar a escola amb normalitat. Igual que exigim qualitat quan parlem de serveis com el transport escolar o menjador escolar, també exigim qualitat quan parlar d’obres a les nostres infraestructures perquè sinó tornarem a parlar de centres de primera i centres de segona i d’alumnes de primera i d’alumnes de segona, quan allò més important és aconseguir que tot l’alumnat de la nostra comunitat tingui les mateixes oportunitats i això es concreta, en aquest cas, amb el fet de tenir unes infraestructures dignes en les millors condicions possibles i en el moment en el que toca.

Tot això no vol dir que per al curs vinent l’Administració educativa no hagi de fer un major esforç de planificació per començar el més prest possible totes les obres a realitzar durant l’estiu i més si prenem en consideració que esperem que les obres a realitzar siguin més de les previstes perquè s’hagi pogut ampliar el pla previst d’infraestructures perquè el pressupost educatiu hagi augmentat fins arribar als #MÉSdeMIL que demanem diferents col·lectius de la comunitat educativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>