«

»

juny 01 2017

Les ajudes de menjador no acaben d’arribar

FAPA Mallorca vos expressar la seva preocupació en relació al retard més que evident en relació a la convocatòria d’ajuts de menjador pel curs vinent. Com ja hem recordat el dia 10 de maig el Conseller d’Educació i el Director General de Comunitat Educativa varen presentar la convocatòria en una roda de premsa on s’indicaven les principals novetats i canvis que es podrien trobar, així com es valorava de manera positiva aquesta nova convocatòria i els seus possibles resultats. Dia 26 de maig varem expressar la nostra estranyesa pel fet que allò que es va anunciar no es dugués a terme i, per tant, que no trobéssim la convocatòria oficial publicada al BOIB. Quan ens varem posar en contacte amb l’administració ens varen donar resposta en relació a problemes de tipus administratiu.

Avui, dia 1 de juny encara no s’ha publicat la convocatòria al BOIB. Com és obvi, sabem que el funcionament de l’administració no sempre és tan ràpid com els seus propis responsables voldrien però també sabem que els en procediments habituals com és una convocatòria d’ajuts els mecanismes haurien de ser quasi automàtics perquè és un procés que es fa cada any, no és un fet extraordinari i puntual. Recordem que l’administració ha de ser solucionadora de problemes no creadora dels mateixos.

  El fet d’endarrerir una convocatòria tan important per a les famílies com aquesta crea problemes a la resta de l’administració educativa i, en concret, als centres que s’han d’encarregar de la gestió i tramitació d’aquests ajuts i crea dificultats als possibles beneficiaris d’aquests ajuts, tant pels tràmits que hauran de realitzar com pel fet que quan més s’apropi la convocatòria al final de curs més acumulació de tasques per a les famílies podem trobar.

 Per això, demanem a la Conselleria d’Educació que no endarrereixi més aquesta convocatòria i que faci tot el possible per aconseguir que aquesta informació arribi a tots els centres i a totes les famílies de manera personalitzada. Finalment, voldríem demanar als responsables de la Conselleria que la política de fets s’imposés a la política de la fotografia i que, quan es pugui fer efectiva una gestió política i administrativa sigui el moment quan es faci pública per evitar que es puguin crear unes expectatives  que després la pròpia administració no pot satisfer.

Volem recordar a l’administració que la seva principal funció és la gestió d’allò públic i que si aquesta gestió no es fa correctament es posin en marxa les mesures oportunes per a solucionar allò que no funciona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>