«

»

juny 15 2017

Les altes temperatures i les aules: un problema que es repeteix curs darrere curs

FAPA Mallorca expressa la seva preocupació en relació a l’alerta climatològica existent i recomana a totes les famílies que demanin la informació pertinent als centres educatius per poder fer-hi front en les millors condicions possibles.
Tenim coneixement que la Conselleria d’Educació ha enviat unes instruccions als centres on s’estableixen una sèrie de recomanacions basades moltes d’ells en el sentit comú (hidratació contínua, romandre a l’ombra sempre que sigui possible o procurar trobar-se als llocs més frescos del centre educatiu) però també trobem a faltar propostes més enllà d’aquest sentit comú. Com ja va essent habitual curs darrera curs ens trobem amb que els nostres centres educatius no es troben adaptats per fer front a baixes temperatures (falta de calefacció, mal funcionament, etc.) però també som conscients que aquestes baixes temperatures no són el més habitual a la nostra comunitat autònoma. Però també trobem que no es troben adaptats per fer front a les altes temperatures i aquestes, a unes illes com les nostres, ja són bastant més normals. Ens trobem amb aules amb més alumnes del que seria recomanable per l’espai que tenen (recordem que hi ha instruccions clares en relació al que haurien de ser les ràtios de metres quadrat per alumne), amb persianes inexistents o que no funcionen de manera adequada, amb centres amb orientacions inadequades i que no tenen en consideració la climatologia ni l’orografia de la zona en la que es troben i, fins i tot, en aquells centres que varen ser dotats amb eines com aire condicionats aquests en molts de casos no funcionen de manera adequada.
Que aquesta situació es repeteixi un curs darrera un altre no ens ha de fer creure que no es pot millorar i per tots aquests motius demanem, una altra vegada més, que la prioritat d’aquest Govern sigui l’educació i aquesta prioritat només es podrà demostrar si els propers pressuposts ho reflecteixen amb una partida suficient destinada a aquesta Conselleria que pugui donar satisfacció a les demandes existents i a la planificació de les demandes futures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: