«

»

març 22 2016

LES FAMÍLIES EXIGIM SUPORT PELS REFUGIATS

Imagen1Des de la confederació estatal d’APIMAs (CEAPA), de la qual en formam part, exigim al Govern de l’estat en funcions i als Governs autonòmics la seva implicació en l’acolliment de refugiats i instam al rebuig  de l’inacceptable preacord entre UE i Turquia en el Consell Europeu, perquè dóna l’esquena i abandona a milers de persones a la seva sort.

CEAPA, amb més de 11.000 APIMA a tot l’estat, ha posat de manifest en un comunicat de premsa la indignació del nostre col·lectiu davant manca d’implicació dels governs per a fer possible l’acolliment de famílies i menors que estan fugint del terror de la guerra als seus països d’origen. Segons xifres d’ACNUR en un dia més de 5000 persones varen travessar la frontera amb Macedònia, de les quals un miler eren menors que viatjaven tots sols.

És per això que des de CEAPA es denuncia que el preacord signat entre UE i l’estat de Turquia, a més de ser humanament vergonyós, és contrari a la Carta Internacional de Drets Humans i deixa palesa la insensibilitat de la UE i dels estats membres davant el patiment de les persones.

Tots sabem que normalment FAPA Mallorca es limita a l’atenció de qüestions que es mouen dins l’àmbit educatiu però, com a VEU DE FAMÍLIES, no podíem quedar impassibles i ens veim amb la responsabilitat d’exigir el dret l’auxili per a les famílies dels refugiats i els milers de menors desemparats dels que ningú vol saber res.

A més, estam convinçuts que entre les moltes obligacions que tenim amb els nostres fills i filles, una de les més importants és ser testimonis de coherència amb el nostre exemple i avui calia demostrar que no només DEIM QUE DEFENSAM els drets humans sinó que realment FEIM TOT EL POSSIBLE per defensar-los.

En moments com aquest és quan es sap de quina pasta estan fets els pobles i les persones al capdavant dels governs. Per això us engrescam a fer el que estigui en les vostres mans, a nivell individual o col·lectiu, per informar sobre la crua realitat d’aquestes famílies i per actuar davant la necessitat urgent de famílies, com nosaltres, que pateixen.

 

ENLLAÇ AMB  EL COMUNICAT DE CEAPA

Alguns enllaços d’interès:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>