«

»

abr. 17 2020

Les instruccions de final de curs a les Illes Balears: posicionament de FAPA Mallorca

FAPA Mallorca vol expressar el seu acord amb la majoria de mesures exposades per la Conselleria d’Educació en relació al final de curs a la nostra comunitat autònoma.

Com bé és sabut ens trobem amb una situació nova en la que la incertesa és una de les seves característiques principals. Ens trobem amb una emergència sanitària que ha afectat de forma directa a tota la societat i, òbviament, també al món de l’educació. El final de les classes presencials va posar de manifest les dificultats existents per seguir un curs online durant el temps de confinament.

La falta de recursos digitals (ordinadors i connectivitat) afectava a un percentatge d’entre un 10 i un 20 per cent de la població escolar a les nostres illes. Les diferents situacions familiars i individuals influeixen de forma directa en la possibilitat de seguir amb normalitat aquesta modalitat online (famílies que fan feina de forma presencial i no poden acompanyar el procés d’aprenentatge dels seus fills i filles, teletreballs que ocupen els dispositius electrònics de la casa, situacions socials i econòmiques sobrevingudes urgents, persones depenents al càrrec, etc.) han posat damunt de la taula que era impossible avaluar aquest tercer trimestre de forma ordinària.

Per tot això trobem de sentit comú la mesura d’utilitzar aquest trimestre com una avaluació de diagnòstic i per millorar les notes ja existents per part de l’alumnat. La igualtat d’oportunitats és bàsica i si aquesta no existeix realment s’ha de salvaguardar el principi d’equitat, base del nostre sistema educatiu. 

Aquest tercer trimestre també ha de servir per reforçar coneixements i continguts ja apresos i s’ha de començar a planificar el curs vinent, adaptant les programacions didàctiques per consolidar aquests coneixements i per reforçar allò que no s’hagi pogut donar i que es consideri bàsic per al correcte desenvolupament de l’alumnat. A més, el reforç per a tots aquells alumnes que el necessitin ha de ser la norma el curs vinent, dotant de més recursos professionals els programes ja existents i iniciant aquesta tasca de reforç, juntament amb una part lúdica, social i esportiva, durant els mesos d’estiu.

Per aconseguir aquesta obertura dels centres escolars en els mesos d’estiu no només necessitem el vist-i-plau de les autoritats sanitàries sinó també la implicació de les administracions locals i de diferents actors socials, entre d’altres, les associacions de mares i pares. 

Per tot això, mostrem el nostre suport general a les instruccions que farà públiques la Conselleria d’Educació però també recordem la necessitat de la implicació de tots els sectors de la comunitat educativa i de les diferents administracions, creant la comunitat socioeduativa necessària per aconseguir que realment cap infant es quedi enrere per culpa d’aquesta crisi sobrevinguda. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: