«

»

jul. 06 2015

Llibres de text i la LOMCE

llibres_compraFAPA Mallorca fa una crida a la responsabilitat en la reutilització dels llibres el curs 2015-16

El proper curs 2015-16 serà el primer d’implantació LOMCE a ESO i Batxillerat i acabarà d’implantar-se a tots els nivells de Primària però, tant la seva provisionalitat com els possibles canvis normatius que es desenvolupin, ens obliguen a ser prudents en alguns aspectes com és el cas de l’adquisició de llibres i materials.

Per aquests motius, FAPA Mallorca vol comunicar que:

  • La implantació de la LOMCE no obliga als centres a canviar els llibres de text.
  • Els llibres de text actuals, entesos com a un suport didàctic per als professors, són, de manera general, perfectament vàlids per a impartir els nous currículums.
  • Les declaracions d’algunes editorials de no que es tornaran a editar els llibres actuals no es basen en cap impediment normatiu, sinó en altres interessos que podem entendre però que no compartim.

FAPA Mallorca demana:

  • Als centres educatius, que el proper curs es segueixin utilitzant els mateixos llibres, excepte en els casos en què pedagògicament estigui justificat el seu canvi.
  • A les editorials, que atenguin les necessitats dels centres i, si escau, es continuïn editant els llibres de versions anteriors per a facilitar la tasca a aquells centres que ho demanin.
  • A la Conselleria d’Educació, que vetlli per l’ús racional dels llibres de text, impedint la substitució no justificada, amb el perjudici econòmic i de sostenibilitat que implica, així com que fomenti l’ús altres tipus de materials didàctics reutilitzables.
  • Als docents que s’engresquin en l’elaboració materials didàctics, amb el suport i reconeixement de la Conselleria d’Educació.

Recomanam a les APIMA que es posin en contacte amb l’equip directiu i els docents del seu centre per comentar-los aquestes propostes i per demanar-los que es continuï utilitzant els mateixos llibres, quan això sigui possible, i que no cedeixin a les pressions d’algunes empreses.

Sabem que no és una tasca senzilla però també sabem aquestes iniciatives no són cap impossible perquè ja es duen endavant a molts de centres i és, sense cap dubte, una passa més cap a una educació vertaderament gratuïta.

1 ping

  1. Canvi de llei = canvi de llibres? | APA Son Sardina

    […] Ahir la FAPA va emetre el següent comunicat en aquesta mateixa línia, davant del neguit de molts de pares preocupats per aquest fet (extret de http://www.fapamallorca.org/llibres-de-text-lomce/): […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: