«

»

set. 14 2015

Material escolar

El tema del cost del material escolar, és un mal de cap i dels grossos.

Tal vegada cometem l’errada de centrar-nos en el preu dels llibres, de les extraescolars, de si hi ha o no beques de menjador, de la roba esportiva… i ens oblidam d’aquesta altra despesa, que normalment s’ha de reposar part de la llista al llarg del curs.

Avui en parla el Diario de Mallorca en un extens reportatge.

material_escolarPerò preocupa molt, que en ocasions, darrera de la llista de material escolar, hi veim una falta de sensibilitat cap a la situació de les famílies que desanima. I no volem generalitzar. I ho agraïm molt,  tant FAPA Mallorca com  les famílies, a aquells centres que sí miren per les economies dels seus alumnes.

Hi ha articles a la llista del material escolar que se poden passar d’un curs a un altre, una flauta, el compàs, tal vegada el regle, l’escaire… Altres formen part de la contínua reposició. Les llistes de material escolar, per a algunes famílies deu ser com la carta als Reis Mags… un estoig de tres pisos, llapis de 24 colors, pendrive de 5 megas, maquinetes amb dipòsit, folis de colors, quaderns microperfotats, sense perforar, de ratlles, de quadres, de quadres petits, grossos, mitjans, mil·limetrats , blancs…  Quantes vegades no heu anat a un magatzem de papereria i no heu vist a progenitors vagant de prestatge en prestatge sense saber exactament el que necessiten els seus fills ?

El que necessiten hauria d’ésser molt més senzill. Unificar criteris. Fer motxilles més lleugeres, reposicions més simples i sobretot… si tant critiquen els centres escolars el marquisme i consumisme MAI, MAI exigir que el material sigui d’una determinada marca. MAI. A tot això… la barbaritat queda automàticament augmentada amb un 21% IVA, com qualsevol article de luxe.

Tal vegada, si el vostre centre és un dels que exigeixen més enllà del que trobau lògic, podeu parlar amb ells, quantificar el cost d’allò que demanen, sumar-ho a tot l’altre que hem d’afrontar cada inici de curs, explicar-ho a qui determina què han de comprar i quant han de gastar les famílies cada any  i cercar un consens cara al curs vinent.

Aquest curs ja ens han sucat.

motxilles_puzzle

I mentre això no canvia alguna cosa hem de fer. Aquest dijous, de nou i amb el curs començat, l’ONG Antics de Montesió Solidaris, obrirà les seves portes a les famílies que encara no han pogut comprar material escolar ni motxilles als seus fills. Dos dijous més… per acabar en una previsió aproximada de unes 300 families ateses, que superen en el seu conjunt els 600 fills en edat escolar.

Una campanya que enguany celebra el trist tercer aniversari, i deim trist per que voldriem no tenir-ne que parlar de nins que van a escola sense material ni motxilles. Deixarem les beques de menjador per a un altre article.

Una campanya que cada any arriba a més gent, i que s’allunya de les previsions inicials i no atura de créixer en demanda. Una campanya que reparteix el material que tant FAPA, APIMAs, escoles i altres entitats aconseguim reunir, i el que s’adquireix gràcies a recursos de la pròpia ONG o de donatius rebuts.

Aquí teniu dos enllaços a reportatges que han fet enguany a Solidaris.

Encara us podeu animar a participar, a aquests infants les motxilles també se’ls hi espenyen al llarg del curs, o necessiten nous retoladors… una mica de magatzem ens ajuda a ajudar-los.

Lliurar material al C/. Lluís Martí, 67, de Palma (dijous horabaixa)
Aportació a ONG Solidaris – ES19 0487 2099 1120 0001 6218
Concepte: APORTACIÓ MOTXILLES SOLIDÀRIES

1 ping

  1. SOLIDARIDAD – MATERIAL ESCOLAR « Amipa Corb Mari (versión en español)

    […] Esta es la información completa que nos llega desde FAPA […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: