#MÉSdeMIL PER AL 2018

EL 2018  

PER A L’EDUCACIÓ

 

Un dels nostres objectius bàsics és la millora de l’educació de les nostres illes. Sabem que és un objectiu difícil però això no ens lleva la voluntat d’intentar-ho. Una millora que depèn de molts de factors: la percepció social de l’educació, el tipus de mercat laboral, les relacions entre administracions, els mètodes pedagògics, la implicació de les famílies, etc. Però un dels factors importants és indubtablement el pressupost; els diners no garanteixen una bona inversió però sense ells aquesta inversió mai serà possible.

Les necessitats del nostre sistema educatiu són més que evidents per a nosaltres i per a la pròpia Conselleria d’Educació: ràtios elevades, aules modulars, infraestructures que es deterioren, climatitzacions deficients, etc. Ara és el moment de pensar en els pressuposts educatius. Aquest mes de setembre s’han iniciat les negociacions per al pressupost de l’any 2018; és el moment de fer una inversió decidida i valenta en educació i d’incidir perquè no tornin a ser uns pressuposts decebedors en aquest àmbit. Una major inversió que permetria, entre d’altres aspectes, la construcció de nous centres que faran possible l’atenció adequada de l’alumnat a les aules.

Per tot això, engegam la campanya #MÉSdeMIL, on es demana aquesta quantitat mínima per al pressupost de la Conselleria d’Educació: 1.000 milions d’euros. Recordem que el pressupost del 2017 per a Educació fou de 882 milions (882.576.893€), i la nostra demanda sorgeix de les propostes electorals d’augment del pressupost que feren els diferents partits polítics que donen suport al govern actual. Al mateix temps, és una quantitat que donaria l’impuls necessari per aconseguir el bot de qualitat que fes que la nostra comunitat deixés de ser líder en abandonament escolar prematur, entre d’altres rècords negatius.

Però aquesta ha de ser una demanda de tots els que ens preocupam per l’educació, pel què necessitem la vostra col·laboració:

  • Feis-ne difusió en el vostre entorn, a les xarxes socials emprau el HT #MÉSdeMIL
  • Feis difusió dels cartells de la campanya, que podeu adaptar amb el vostre missatge particular: El 2018 #MÉSdeMIL…
    • … per a l’educació a les Illes Balears
    • … per a una nova escola, … per no tenir més barracons, … per tenir millors beques, etc.
  • Enviau-nos una foto-denúncia de vosaltres amb un d’aquests cartells personalitzats, on mostreu alguna de les necessitats reals que té el vostre centre. Si teniu un barracó o una finestra rompuda, aquest és el millor fons per a la foto.

Una campanya a la què convidam a participar a tothom que cregui que l’educacio a les nostres illes necessita millorar. Vos agraïm la vostra col·laboració i la difusió que faceu d’aquesta campanya. Entre tots i totes ho podem aconseguir i tenir #MÉSdeMIL al pressupost educatiu de l’any 2018.

MATERIAL DE DIFUSIÓ

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: