«

»

jul. 08 2017

Nota de premsa FAPA Mallorca: canvi de dates proves PBAU setembre

FAPA Mallorca vol expressar el seu desconcert davant de la decisió de la UIB en relació al canvi de dates de realització de les proves PBAU de la convocatòria de setembre. Com hem conegut avui pels mitjans de comunicació es produeix un canvi i les proves es realitzaran els dies 5, 6 i 7 de setembre enlloc dels dies 6, 7 i 8 com estava previst i era allò previst pels centres, per l’alumnat i per les famílies. Ens resulta estrany aquest canvi totalment improvisat, en ple mes de juliol i en un període on el contacte amb els afectats pot ser bastant complicat per part dels centres. A més, pareix esser un canvi que no ha estat consultat amb els centres educatius ni amb la pròpia Conselleria d’Educació. També podem observar com aquest canvi implicarà unes situacions administratives complicades pels centres i pels alumnes perquè, segons les instruccions actuals, dia 4 l’alumnat haurà de conèixer les seves qualificacions de les proves extraordinàries de setembre però té el dret a fer reclamacions en un termini de 24 hores. Això ens pot dur a la situació de trobar-nos amb un alumne que dia 5 no sap realment si les seves reclamacions han estat acceptades i, per tant, no sap si té dret a presentar-se a les proves de selectivitat. Finalment, però no menys important, ens preocupa que la motivació d’aquest canvi sigui la celebració de dies festius a determinats municipis de les nostres illes. Aquest fet es sabia amb anterioritat i no s’havia pres en consideració com un fet important en l’elaboració del calendari de les proves i ara ens trobem que és un fet central que propicia un canvi que enlloc de millorar la situació l’empitjora.

Aquesta situació ens ha generat una preocupació tant per les formes, com pel temps, com per les conseqüències que pot generar i hem plantejat als nostres serveis jurídics el seu estudi per si pot generar situacions d’indefensió en els afectats. Per tot això, reclamem a la comissió organitzadora de les proves PBAU de la UIB que pensi en les persones que pateixen les seves decisions i cerqui l’interès de la majoria dels afectats quan prengui les seves decisions i sigui capaç de modificar-les quan aquest interès no coincideixi amb la decisió presa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: