«

»

ag. 04 2021

EL PLA DE CONCILIACIÓ FAMILIAR QUE NO ARRIBA

Segons hem pogut llegir a l’article de l’ARA Balears, el Pla de Conciliació Familiar i Laboral del Govern de les Illes Balears no estarà llest fins setembre. “El motiu d’aquest nou retard, segons expliquen fonts del Govern, és que les vacances fan molt complicat reunir ara la Mesa de Conciliació per aprovar-lo”. Amb els documents de les comissions de treball acabats el mes de desembre de 2020, hi ha hagut molt de temps per reunir la Mesa de Conciliació, pel que no entenem aquests retards, que sovint es converteixen en norma, que ha fet impossible aplicar cap mesura per aquest estiu 2021, i posposarà la calendarització del pla més de 6 mesos.

Som conscients que el problema de la conciliació familiar no se resol amb la publicació d’un pla, sinó amb la posada en marxa dels mecanismes i mesures que aquest defineix. Això no se fa d’un dia per l’altre, pel que és urgent començar a treballar el més aviat possible per arribar a fer realitat el que el mateix Govern defineix com els principis del Pla de Conciliació: garantir els drets dels infants a la igualtat i a tenir un creixement mental i social sa i lliure i assolir la democratització de les responsabilitats familiars i les cures.

Esperam que el setembre se faci realitat la posada en marxa d’aquest pla i doni resposta a la necessitat de moltes famílies i els seus fills i filles.

FAPA Mallorca duim anys insistint en el problema de la conciliació laboral de les famílies i el paper que assumeix indirectament l’escola com a instrument conciliador. Aquest és un fet que se posa de manifest en els períodes de vacances i que va crear un greu problema a moltes famílies a l’inici de la pandèmia i el tancament dels centres escolars a partir de març de 2020. En aquell moment ja demanàrem una reunió amb la presidenta del Govern per cercar solucions a aquest problema, d’on va sortir la creació de la Mesa per a l’elaboració del Pla de Conciliació Familiar, dia 5 de juny de 2020. Des de llavors, les federacions de famílies d’alumnes hem participat a les distintes comissions que han elaborat els documents del pla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: