«

»

gen. 11 2022

PROTOCOL COVID-19 – GENER 2022

Avui hem celebrat una reunió amb la Conselleria d’Educació de la Mesa de Diàleg Permanent amb les Famílies, amb la inclusió, per petició nostra, d’un punt extraordinari sobre el nou protocol COVID19 publicat el passat diumenge dia 9 de gener, segons la “guía de adaptación de centros educativos…” publicada dia 8 pel Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud. Aquest protocol especifica que l’alumnat de Primària i Infantil no haurà de realitzar quarentena en el cas de detectar-se un positiu a l’aula, i augmenta fins a 5 casos el requisit per considerar-se un brot i tancar una aula completa.

Ens ha sorprès assabentar-nos de què la informació sobre com es realitzaran les quarentenes està pendent de completar per part de Salut, pel que encara arribaran noves instruccions que completaran el publicat. Hem demanat a la Conselleria que es publiqui informació clara i unificada per fer arribar a tota la comunitat educativa, per tal d’evitar dubtes i diferents interpretacions. Igualment, cal explicar les dades que justifiquen els canvis de mesures, no dubtam que existeixin però no se pot demanar a la població un exercici de fe indefinida en els governants. La incertesa genera una inquietud, tant entre les famílies com entre els docents, que dificulta que l’alumnat pugui rebre una educació amb un mínim de normalitat.

El nou protocol també ha eliminat les PDIA (test d’antigen o PCR) a l’inici de la quarentena o tancament de l’aula, pel que hem demanat que aquests es recuperin o se suministrin autotests gratuïts a l’alumnat afectat. En cas contrari, estarem condemnant a una doble quarentena, educativa i familiar, a molts alumnes que seran negatius,o estarem obligant a les famílies a comprar autotests a les farmàcies per assegurar-se de no continuar la transmissió, a uns preus que encara són massa elevats. També hem recordat que els símptomes compatibles amb la variant Ómicron són molt similars a moltes malalties típiques de l’hivern, pel que s’incrementaran les quarentenes i amb elles els problemes de conciliació per atendre els nostres fills i filles, ja que la legislació actual no contempla un permís laboral per atendre’ls a casa.

També hem demanat informació sobre els anunciats filtres HEPA per als centres educatius, que havien de permetre tancar més les finestres de les aules i evitar en part la baixada de temperatures d’aquests dies. Després de problemes de distribució per part de l’empresa que va guanyar la licitació, ens asseguren que durant les dues properes setmanes s’acabaran de repartir a totes les illes. Malauradament, no s’hauran pogut utilitzar el mes de gener, un dels més freds del curs, i encara sort que no hem tengut les baixes temperatures d’altres anys.

Per acabar, consideram positiu que la Conselleria hagi augmentat a 90 el nombre de docents de l’equip de substitucions exprés per cobrir les baixes COVID, amb el compromís de seguir augmentant-lo segons les necessitats d’Infantil i Primària. Ens han informat que, pel que fa a Secundària, s’estudien les baixes cas a cas degut a la diversitat d’especialitats a cobrir, i que als centres concertats, hi ha dificultats per aconseguir les baixes, degut a la saturació del sistema de Salut, un tràmit imprescindible per autoritzar les substitucions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>