«

»

oct. 18 2013

SUBVENCIONS AJUNTAMENT DE PALMA

palma_logoL’Ajuntament de Palma ja ha resolt les subvencions per a APIMA pel curs 2013/14 i aquests dies està enviant les cartes amb els imports concedits.

La convocatòria d’enguany incorpora una novetat: per poder cobrar la subvenció concedida per a una activitat, l’APIMA haurà de justificar el total pressupostat per a aquesta activitat, segons la interpretació que fa l’Ajuntament de la Llei de subvencions (2005).

Els imports concedits per l’Ajuntament estan entre 150€ i 200€ per cada activitat, independentment del total pressupostat. Vegem alguns exemples reals de subvencions concedides:

  • Actitivtat pressupostada:    500€ >> Subvenció: 152€ >> 30,4% del pressupost
  • Actitivtat pressupostada: 2.200€ >> Subvenció: 152€ >> 6,9% del pressupost
  • Actitivtat pressupostada: 1.000€ >> Subvenció: 152€ >> 15,2% del pressupost

Aquesta situació crearà un problema per aquelles APIMA que havien dissenyat activitats amb un major pressupost. Moltes d’elles hauran de renunciar a la subvenció i no podran fer l’activiat o no cobraran la subvenció per no poder justificar el total pressupostat.

Quan una associació fa el pressupost d’una activitat compta amb diferents vies de finançament i assigna un percentatge del total pressupostat a subvencions. Si aquest percentatge es redueix ens trobam amb dues possibilitats: adaptar l’activitat al nou finançament o no fer l’activitat

En alguns casos, el pressupost inicial tampoc pot coincidir amb les despeses finals, per exemple, en una activitat extraescolar amb menys alumnes inscrits dels esperats.

El trist resultat de l’obligatorietat de justificar el total del pressupost inicial serà que algunes APIMA hauran de renunciar a la subvenció i no podran realitzar les activitats programades, que no oblidem tenen com a finalitat complementar l’educació dels alumnes.

Davant aquesta situació, seria recomanable que cada APIMA reconsideràs la seva situació i adoptàs alguna de les següents alternatives:

  1. La renúncia a la subvenció assignada.
  2. La petició de revisió de l’activitat a la Regidoria d’educació, presentant un pressupost alternatiu i adequat a la nova situació, atès que veim si es redueix a 500 € i es mantenen la resta de condicionants la quantitat subvencionada serà semblant.

Si teniu cap dubte, telefonau a les oficines i feis-ho el més aviat possible perquè els terminis per aquestes esmenes de procediment són molt curts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: