«

»

set. 06 2013

TIL – SUSPENSIÓ CAUTELAR?

justicia2Avui, 6 de setembre de 2013, a 7 dies de començar el curs, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha decretat la suspensió cautelar de l’aplicació del TIL i de les instruccions del Secretari Autonòmic, sr. Guillem Estarellas, de dia 9 de maig.

Aquesta suspensió cautelar de l’aplicació del TIL és en resposta als recursos contenciós administratiu que presentaren el mes de juny tant UGT  com STEI-i  , i és d’aplicació fins que es resolguin els recursos.

No cal dir que FAPA Mallorca i tota la Comunitat Educativa de les Illes Balears ha celebrat i molt aquesta suspensió cautelar, que pensam que posava un poc d’ordre i seny a la situació en que ens trobam a una setmana de l’inici del curs.

De tota manera, la resposta de la Conselleria, el seu pla B, no s’ha fet esperar i ja ha aprovat un Decret Llei per tornar a imposar el TIL a tots els centres.

Com no som lletrats ni missers, hem mirat què és un Decret Llei que permet ignorar autes del TSJB, i hem trobat això a Viquipèdia, que sense ésser una font jurídica, ens permet entendre el que ha fet el Govern:

Un decret-llei és una norma jurídica amb rang de Llei de l’ordenament legal […] i permeten al Govern espanyol tenir resoltes en una setmana o dies, normes amb rang de llei que trigarien en 3 o 4 mesos pel procediment d’aprovació parlamenari habitual, pel que responen a casos d’urgència o extrema necessitat. És un dels pocs casos previstos en la constitució en que el poder executiu (el “govern”) pot exercir el poder legislatiu (elaborar lleis), juntament amb la legislació per delegació i l’elaboració de textos refosos; i com a tal és objecte d’un control per part del poder legislatiu per tal de vetllar per l’efectiva separació de poders pròpia d’un estat democràtic.

Ens demanam si aquest caràcter d’urgència no l’ha tengut ja en compte el TSJB en la seva resolució i si no seria millor mantenir els projectes lingüístics actuals i negociar durant el curs el que calgui, amb seny i mesura.

A les seves declaracions la Consellera argumenta que “l’aprovació del nou decret llei s’ha fet necessària, ja que el procés d’adjudicació de destinacions provisionals ja s’ha dut a terme”. Suposam que encara pensen que aquest curs començarà amb normalitat.

Aquesta situació ens ha duit a demanar la dimissió de la Consellera i dels responsables d’aquest desgavell.

2 comments

1 ping

 1. Poncio Garau Vaquer

  Vergonya cavallers, vergonya
  L’educació els importa ben poc al Govern de les Illes Balears.

 2. antonia pons ferrer

  Deman seny i coorencia a tots els nostres politics ,
  com a mare , m’he angoixa que el futur del meu fill (11 anys) , estigui en mans de una lluita de poder , imposició , força … no tenc paraules per entendre aquesta situació , Crid a tots el pares que mos alçamen com a VOTANS , els politic han de estar a les ordres del poble i no a l’inversa

 1. SUSPENSIÓ TIL – COMUNICAT FAPA MALLORCA | COAPA Balears

  […] Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha suspès cautelarment l’aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües per greus defectes de forma en la seva tramitació i en l’aplicació del seu calendari. També […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: