«

»

jul. 03 2014

VALORACIÓ CURS 2013-14

_fapa_logo

Un curs normal és llarg i hi ha molt per contar però un curs com aquest que no ha estat normal i probablement el més convuls de les darreres dècades obliga a una feina de síntesi extraordinària.

Les comunitats educatives i molt especialment les associacions de mares i pares hem viscut aquest curs des de la nostra responsabilitat i el compromís amb les famílies amb una certa dualitat, d’una banda la “preocupació i malestar” per la situació de conflicte i per l’altra la “satisfacció continguda” per la bona resposta de les comunitats educatives.

En tot cas, hem viscut aquesta situació com una prova inevitable per garantir la defensa dels nostres drets com a pares i dels drets dels nostres fills a una educació de qualitat.

Des de FAPA Mallorca i des de les APIMA, al llarg del curs, hem fet memòria de les previsions que havíem augurat sobre les conseqüències de les imposicions de la conselleria i hem vist com, tristament, els nostres drets fonamentals es veien afectats de forma irreversible: igualtat, llibertat, d’expressió, participació i educació en són exemples.

En aquesta tasca reivindicativa ha resultat clau el grau d’unitat de totes les entitats relacionades amb l’àmbit educatiu que, des de la seva pluralitat ideològica, han fet visible l’aïllament de la Conselleria, únicament acompanyada de grupuscles radicals.

Ben al contrari del que ens agradaria, des de la conselleria les actituds s’han mantingut i patim avui la mateixa: prepotència, ineptitud, incompetència, improvisació, urgència… que fa un any denunciàvem a la roda de premsa de final de curs.

Sabedora de tot això i ja amb les eleccions pròximes, la Conselleria ha posat en pràctica estratègies de fractura de la unitat i de maquillatge de la seva imatge, intentant pactar amb els sectors per separat (sindicats, famílies, centres…) i oferint petites concessions.

roda_premsa_13-14

Roda de premsa 3/07/14

Pel que fa al curs que ve, vist els anys anteriors, probablement ningú s’atreviria a dir amb certesa com començarà aquest curs però és un fet que les APIMA, amb les forces renovades, mantindran les seves conviccions i continuaran en la mateixa línia.

Des de FAPA i des de les APIMA continuarem amb la tasca del dia a dia, de suport a les famílies, de recerca d’un model educatiu consensuat… però d’altra banda mantindrem el nostre caire reivindicatiu i la nostra funció social perquè la veu de les famílies arribi a qui té responsabilitat de govern i al conjunt de la societat.

És una evidència comprovada que la Consellera no té aPtitud, com ella mateixa va reconèixer, ni aCtitud com ha demostrat la seva pràctica política al llarg del darrer curs i que cal un canvi que probablement no es produirà.

Per tot això, tenim molt clar que si l’any passat exposàvem els nostres arguments amb l’esperança d’un canvi d’actitud dels governants que no provocàs el desastre que s’ha produït, actualment els nostres arguments són per fer palesa la destrossa que ha patit l’educació pública i perquè cada família valori, en el moment oportú, si és aquest o no el model amb el que hem de continuar.

La junta directiva vos agraïm el vostre suport en aquest curs i vos desitja bon estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>