«

»

març 28 2014

XXV ASSEMBLEA ANUAL

FAPA Mallorca ha convocat, avui a les 20.30 hores, a les 184 APIMA federades per a la seva XXV Assemblea Ordinària amb l’objectiu de revisar les accions del darrer any i definir els objectius que han d’orientar el futur de la Federació.

L’any 2013 ha estat un dels més complicats que recorda la nostra comunitat, però inclús en temps difícils aprenem grans lliçons i ens feim més forts, per això es valora amb satisfacció l’evolució de FAPA Mallorca i de les APIMA que la integren, perquè han sabut enfrontar-se amb maduresa i responsabilitat a un escenari de conflicte permanent.

fapa-184

Les APIMA aquest darrer any hem CRESCUT:

  • En coneixements perquè avui tenim unes APIMA molt informades, coneixedores de la situació que vivim i preocupades per actualitzar-se, per informar orrectament a les famílies.
  • En unitat perquè hem sumat dins les nostres comunitats amb els mestres, els equips directius i els alumnes i fora de les nostres comunitats, perquè comptam amb el suport d’entitats com la UIB, els sindicats, les assemblees de docents, associacions ciutadanes… perquè tenim un front comú de treball.
  • En capacitat de treball perquè mai havíem estat tan actius
  • En resiliència perquè hem sabut encaixar les dificultats i malgrat tot continuar la nostra feina amb responsabilitat sense abandonar.
  • En proximitat perquè avui som més propers a les famílies que fa un any enrere.
  • En prestigi perquè hem sabut enfrontar-nos a la situació sense radicalitats i als atacs sense caure en provocacions, posant en valor el paper de les APIMA a les comunitats educatives i això ens ha donat una imatge social sense precedents.

Les APIMA que integram FAPA hem demostrat que tot és possible, hem desenvolupat un paper reconegut per la societat i les famílies han respost. Així doncs, el nostre objectiu serà treballar per mantenir la participació activa i proactiva de les famílies, evitant caure en el desencís i aportant la nostra alternativa sobre l’educació que volem.

És un repte ambiciós però també ho era el projecte del curs passat i gràcies a ell hem crescut extraordinàriament. Ens ho hem repetit mil vegades, hem de ser conscients que tot està en les nostres mans, amb les nostres capacitats i les nostres limitacions.

Així doncs, treballarem perquè l’any 2014 sigui l’any de la resiliència de les APIMA. Un terme molt actual que mescla psicologia i mecànica, i que es defineix com la capacitat de les persones de resistir i superar les agressions contínues, i sortir-ne reforçades d’elles. És un concepte que en psicologia està molt relacionat amb l’autoestima i la seguretat que atorga saber que no estam tot sols.

Per tot això el projecte 2014 planteja un compromís de treball amb un missatge principal:

VOLEM LA MILLOR EDUCACIÓ PELS NOSTRES FILLS

UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT ÉS POSSIBLE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: