«

»

març 05 2019

Manifest #8M 2019 #CoeducacióaCasa

Les associacions de mares i pares d’alumnes ens adherim a commemorar el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Com l’any passat, el moviment feminista del segle XXI dóna un cop damunt de la taula i mostra la necessitat de canviar pràctiques, actituds i comportaments a les nostres societats. Conceptes com el de sostre de vidre, assetjament sexual o discriminació per raó de sexe es varen mostrar amb tota la seva cruesa i davant d’ells es va alçar un clam social, de dones i d’homes, que es va plasmar en les grans manifestacions del passat 8M.

Aquest missatge també ha arribat al món educatiu i les famílies hem de ser part d’aquest canvi dins de l’àmbit educatiu.

La coeducació ha de començar a les pròpies famílies, amb les nostres ensenyances i amb les nostres actituds diàries com a adults.

Als centres educatius la nostra presència també és imprescindible, no es pot parlar de coeducació sense tenir en consideració les famílies. Emplacem a tots els centres a que les incorporin a les seves comissions de coeducació perquè la comunitat educativa hi estigui realment representada.

Les reivindicacions d’aquest 8M són un camí cap a un sistema educatiu més just i, per tant, una societat més justa i igualitària. Com diu la ONU, la igualtat de les dones ha de ser un component central en qualsevol intent per resoldre els problemes socials, econòmics i polítics, per tant, és una condició necessària per aconseguir la societat que desitgem per a les nostres filles i fills.

Les famílies tenim a la nostra mà contribuir per aconseguir que aquesta igualtat sigui real en tots els àmbits de la nostra vida.

Fem-ho realitat cada dia!

#CoeducacióaCasa   #8M

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: