«

»

maig 18 2015

Això no és una Mesa de Pares

_fapa_logoAixò no és una Mesa de Pares – Nota completa pdf

Després d’anys de reclamar una Mesa de Pares i Mares d’alumnes, el passat divendres el Consell de Govern va aprovar la seva creació, i fins aquí totes les alegries perquè les coses s’han fet tan malament que aquest nou òrgan col·legiat servirà només per a constatar que estam sota un govern d’incompetents que s’ha proposat demostrar que la ignorància no coneix límits.

El que havia de ser un espai de participació s’ha convertit en una vulneració més dels nostres drets, ja que han fet de la Mesa de Pares i Mares un “parc infantil” ben delimitat per a evitar que es pugui transmetre l’opinió de les famílies fora la tutela de l’administració.

Malgrat la Mesa, com indica el Decret 36/2015 que la regula, és un simple òrgan de diàleg, sense capacitat preceptiva ni vinculant, la Conselleria ha imposat una composició amb majoria de l’Administració i amb una organització que no garanteix la participació dels representants de les famílies de totes les illes.

S’ha ignorat l’informe 3/2015 del CEIB on recomanava que almenys una de les dues persones de reconegut prestigi (art. 6.g) fos nomenada amb el consens dels membres de la Mesa, igual que la recomanació de garantir els recursos perquè els membres de les altres illes poguessin compensar el cost dels seus desplaçaments.

Amb la composició final de la Mesa de Pares l’Administració podrà imposar la seva opinió i després “vendre-la” com a “l’autèntica” opinió dels pares i mares. No importa ser molt viu per imaginar l’ús d’un òrgan així en moments de conflicte com els que hem viscut els darrers anys.

Qui només llegeixi els titulars d’aquesta notícia podria pensar que el PP s’ha volgut redimir a darrera hora, en temps de descompte electoral, però d’això res de res. Tot està pensat i ben pensat, la creació d’una Mesa de Pares i Mares que neix emmordassada permetrà a l’administració de torn reunir la Mesa,
imposar la seva majoria i dir a la societat quina és “l’opinió” de les famílies.

Aquesta és la vertadera essència del govern actual sobre el què ha de ser la nostra participació, ens volen usurpar la veu i fins i tot el que pensam.

Mesa de Pares i Mares, sí però no així.

PENSA-HI!

pensahi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: