D’acord amb les accions reivindicatives – anti TIL, no al TIL- que hem plantejat fins ara vos informem que el proper dia 8 de novembre està convocada l’Assemblea de Batles de Mallorca amb un punt únic a l’Ordre del dia: moció de suport a la comunitat educativa.
Potser és un moment important per a poder expressar des de cada APIMA les nostres idees als representants principals dels nostres municipis.
Per això, us proposam la concentració de les APIMA de cada municipi dia 7 de novembre, el dia anterior a l’Assemblea de Batles, a les portes dels ajuntaments per fer la lectura i presentació d’una declaració conjunta de suport a la comunitat educativa.
En cas de no poder fer una concentració, us proposam que presenteu per registre la declaració/petició als batles, signada per les APIMA i/o tots els ciutadans que la vulguin signar.
Des de FAPA Mallorca ja hem comunicat la concentració a Palma, a la Plaça de Cort, el dia 7 de novembre a les 19.00 hores, on es llegirà la Declaració. Tots els que vulgueu sumar-vos sou benvinguts.
39 comments
Anar al formulari de comentaris ↓
Madre
6 novembre, 2013 a 12:34 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Como madre y miembro de la comunidad educativa, considero que este escrito es mejorable y los últimos 4 puntos no tienen en cuenta todas las opiniones. Les detallo mis comentarios sobre cada punto para que consten y puedan tenerlos en consideración.
DECLARACIÓ DE LA COMUNITAT EDUCATIVA ALS BATLES I BATLESSES
Les APIMA de [nom_del_municipi] reclamam al nostre Batle, sr./sra. [nom_del_batle], que que defensi la següent declaració a l’Assemblea de Batles de Mallorca de dia 8 de novembre:
Aquesta Assemblea de Batles, que representa a la ciutadania dels municipis de Mallorca, insta al Govern de les Illes Balears a atendre les demandes de la comunitat educativa per acabar amb aquest conflicte educatiu i establir les bases per a un sistema educatiu estable i de qualitat.
Per això, reclama:
• Que la Conselleria d’Educació obri una negociació real amb totes les entitats de la comunitat educativa per posar les bases de la millora de l’educació a les Illes Balears.
Me parece muy bien que fomenten el diálogo con todas las entidades de la comunidad educativa y animo a las mismas a que hagan propuestas constructivas y promuevan un trato equitativo para todos. Propongo además que incluyan una versión de los documentos y la página web en las dos lenguas oficiales para fomentar el respeto y facilitar el entendimiento de la mayoría de los miembros de la comunidad educativa.
• La reducció de les ràtios i la dotació dels centres educatius amb les plantilles necessàries per garantir una educació de qualitat i l’atenció individualitzada als alumnes.
Fantástico, la idea me parece muy bien, pero no sé si habrá medios a corto plazo para duplicar el número de colegios y el número de docentes para conseguir, por ejemplo aulas de 13 alumnos.
• La substitució de les baixes dels docents en un temps inferior als cinc dies lectius.
Y si pueden ser inmediatas, mejor que mejor.
• L’atenció de les necessitats educatives i socials de l’alumnat, assegurant les ajudes necessàries i la conciliació de la vida laboral de les seves famílies (beques, menjadors escolars, llibres de text, activitats extraescolars, serveis complementaris, etc.)
Sin duda alguna, toda propuesta para mejorar y conciliar será bienvenida.
• El foment de la cohesió i la participació de la comunitat educativa, especialment de les famílies, en la gestió i funcionament dels centres educatius, com recull la Constitució Espanyola.
En este punto, creo que primero tienen que mejorar las AMIPAS, porque no están teniendo en cuenta a muchos de los padres que representan. Considero que no es correcto que me convoquen para ponerme delante del ayuntamiento para defender una educación pública de calidad, sin adjuntarme este documento, donde ponen en primer lugar los puntos con los que todo el mundo está de acuerdo, pero según se ve al final de este documento, acaban pidiendo la retirada del TIL, con lo que muchos no estamos de acuerdo.
• Un Pla de Formació dels Docents, adaptat a les noves necessitats del sistema educatiu, i un Pla de Formació per a les Famílies, per millorar la seva capacitació i habilitats parentals.
También me parece bien.
• El suport necessari a les APIMA, que estan suplint les mancances de l’administració amb gran esforç personal i econòmic.
También me parece bien, aunque espero que el soporte no se destine a patrocinar autobuses para el transporte de algunos padres, o a facilitar la distribución de agendas escolares con símbolos infiltrados, sino al beneficio directo del servicio a los alumnos.
• La suspensió de l’aplicació del Decret-Llei de Tractament Integrat de Llengües i la preparació d’un Pla d’ensenyament de Llengües dissenyat amb arguments acadèmics i amb el consens de tota la comunitat educativa.
Tengan en cuenta que hay muchos padres, miembros de la comunidad educativa, que estamos a favor del TIL, y no queremos su retirada. Considero que es un plan de enseñanza de lenguas que tiene muy en cuenta tratos equitativos y la necesidad de reforzar el inglés.
• La retirada del tràmit la Llei de Símbols, que censura i coarta la llibertat d’expressió.
Otra clave del conflicto. El que se presente un lazo con la bandera catalana en las fachadas de los colegios, y no se incluyan las banderas propias, da una imagen de exclusión absoluta. El mensaje que yo percibo es: nos gusta solo el catalán. Omiten otras banderas y coartan las libertades de los demás excluyéndolos.
Si los colegios quieren poner banderas, que pongan las representativas, es decir: La bandera de Baleares, la de España y la de Europa. Luego cada uno en su casa que ponga la que quiera.
• La modificació del Projecte de Llei de Convivència, des de l’actual plantejament repressor cap a un plantejament de resolució de conflictes.
He mirado el proyecto de 54 páginas y me gustaría que me ayudaran a encontrar los planteamientos que consideran represores.
• L’anul•lació de qualsevol expedient disciplinari obert durant aquest conflicte, per restaurar la calma que necessita la comunitat educativa.
Con este conflicto he vivido en primera persona la confusión de la libertad con el libertinaje. Las leyes están para algo y su incumplimiento no puede quedar impune. Si las personas expedientadas no están de acuerdo con el mismo deberán recurrir a título personal. Ni les conozoco ni dispongo de información objetiva de cada caso para pedir personalmente la anulación de sus expedientes.
admin
6 novembre, 2013 a 13:05 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Gràcies per compartir la teva opinió.
T’anim a que obris aquest debat a les assemblees del teu centre educatiu, on estau representats tots, i si és el cas que la teva APIMA ens faci arribar les conclussions per tenir-les en compte.
FAPA Mallorca
Begoña
8 novembre, 2013 a 0:15 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
No se puede decir mejor. No entiendo que alguien no esté totalmente de acuerdo contigo.
Altre mare
14 novembre, 2013 a 10:58 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Totalment d’acord amb “mare”, i afegiré que no per més CRIDAr se té més raó i demanar-vos que tengueu amb compte a tots es pares que no volem sortir a fer renou i que no estam d’acord amb segons quines mesures de presió estau empleant.
Joan
14 novembre, 2013 a 11:09 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Que no estiguis d’acord amb les mesures que adoptem no és raó perquè no les prenguem.
I vos deman, què feis voltros per millorar l’educació?
Si pensau que amb el TIL s’arreglaran tots els problemes i mancances que tenim anau ben errats.
Joan
Begoña
14 novembre, 2013 a 11:45 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Alguna cosita que hago para mejorar la educación:
– intentar no meter en política a mis hijos, menores de edad.
– no dejar a mis hijos sin clase durante semanas ni tratarles como a una manada de oveja.
– no imponer UN idioma por encima de la educación, el sentido común y las personas.
– no pedir a nadie que se salte todas las leyes que no le gusten a la torera ¡viva la anarquía!
– no exigir a los padres que no se relacionen con el colegio en el idioma oficial que conocen.
– intentar mejorar la AMIPA del colegio de mis hijos, en primer lugar intentando que deje de pertenecer a FAPA.
– leer el TIL, el decreto de aplicación, las indicaciones de la Asamblea de docentes donde nos han llamado a los padres de bajo nivel socio-cultural con lo que esperaban que les apoyásemos sin ninguna resistencia ni hacer preguntas, el anteproyecto de ley de símbolos, noticias relacionadas con otros modelos educativos, intentar informarme de cómo se evalúa actualmente a los alumnos y de las recomendaciones de los expertos en educación al respecto, que son totalmente contrarias, ya te lo adelanto, al igual que son contraria a la inmersión lingüista, sí, también me he leído la ley anterior, que no se cumplía muy a rajatabla que digamos.
– intento que todos los padres se informen, reflexionen y no me digan “si los profesores dicen que es malo por algo será”, que les da la razón en lo de que los padres de alumnos de la pública somos “borregos”, yo quiero padres informados y con opiniones propias, aunque no coincidan con las mías. Si dan su apoyo que sea por que piensan que es lo mejor para el sistema educativo, no lo mejor para los maestros, para su partido político, para su idioma o para su comodidad personal.
Angel
14 novembre, 2013 a 14:11 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Ósea que a vosotros os importa un comino lo que piensen la mayoría de los padres, si no están de acuerdo contigo , que se jodan, que lo que hay que hacer es protestar por el TIL y joder a todos los foraster no catalanistas. viva la libertad… jajajaja…
AMIPA IES Llorenç Garcies i Font
6 novembre, 2013 a 19:48 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
En el nostre cas (Artà) ja vàrem presentar una declaració conjunta totes les AMIPAs del poble i el ple de l’ajuntament la va subscriure per majoria.
Aquesta declaració serà la que presentarà el nostre batle, afegint punts referents a la LOMCE, que els doblers estalviats es reinverteixin en els centres, etc.
No farem concentració perquè, en el nostre cas, no hem de convèncer ningú.
Aprofitam per saludar-vos i agraïr-vos, una vegada més, tot allò que feis.
FAPA Mallorca
7 novembre, 2013 a 23:38 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Gràcies,
esperem que els batles i batlesses, els representants polítics més propers als ciutadans, puguin posar seny per ajudar a resoldre aquest conflicte.
OTRA MADRE
14 novembre, 2013 a 11:49 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Totalmente de acuerdo con MADRE. Se puede decir más ALTO, pero no más CLARO.
Mare llevant
14 novembre, 2013 a 12:44 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Estic totalment d’acord amb “Madre”, i amb “Begoña”
No per cridar vol dir tenir més raó, hi ha moltíssims pares que no se manifesten a favor del Til per por a represàlies,
Som molts que no esteim d’acord amb aquesta vaga.
Volem que deixin de jugar amb els nostres fills, i fer una vaga demostra es poc interès que ténen per l’ensenyança.
Que facin vaga dissabtes, diumenges, festius. però que no perjudiquin més i facin feina amb ganes i que demostrin sa seva professionalitat que per això cobren.
PADRE
14 novembre, 2013 a 14:04 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
MADRE y BEGOÑA un 10 por vuestros comentarios, tantos y tantos pensamos igual, algunos nos atrevemos a decirlo pero muchos otros, sobre todo en los pueblos, viven intimidados en pleno siglo XXI y solo se atreven a hablar a escondidas.
La FAPA no nos representa y la mayoría de las AMPAS tampoco y están usando nuestro nombre para defender cuestiones fuera de sus estatutos y que están creando un clima de crispación entre los padres como nunca se había visto.
Por el bien de todos que las AMPAS, los profesores y los políticos se pongan de una vez a hacer su trabajo y no se extralimiten en sus funciones.
Marta
14 novembre, 2013 a 14:25 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Totalmente de acuerdo con “Madre” y con Begoña. Somos muchos los que pensamos así. No pienso apoyar la retirada de una ley que vela por el tratamiento equitativo de las lenguas, y por tanto, por el derecho a no exclusión ni discriminación. Y mucho menos pienso apoyar a los que defienden actitudes delictivas como la insumisión. Se os va de las manos queridos …
Joan
14 novembre, 2013 a 15:07 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
A mi me fa molta gràcia això de “somos muchos” i de “no nos representan”, o vos pensau que algú se pot atribuir la representació de tots? Està clar que una associació només representa als seus associats.
Només se vos sent per reclamar menys català, no vos importa que els resultats de les proves IAQSE diguin que les competències finals són les mateixes. Vos posau el nom de “apolítics”, quan política és “Actividad del ciudadano cuando interviene en los asuntos públicos con su opinión, con su voto, o de cualquier otro modo”, segons la RAE. Voleu que no ens fiquem amb la tasca dels polítics perquè ara són favorables als vostres interessos.
Vos diré una cosa: quan els polítics arraconin el castellà fins impedir que els alumnes tenguin un nivell semblant al català, faré el mateix que faig ara: lluitar contra la utilització de l’educació i la llengua (=cultura) per aconseguir beneficis polítics.
I no me conteu casos d’alumnes que no saben prou castellà… els casos particulars es tracten de manera particular, no modificant el sistema educatiu.
Feis del vostre problema particular una causa general, i ja està bé!!
Joan
14 novembre, 2013 a 15:15 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Begoña, tot això que fas millora l’educació dels teus fills, jo te deman què fas perquè el sistema educatiu millori, perquè el teu centre millori.
Queixar-te? Això és tot? Dir que els altres ho fan malament?
I no te preocupis que les lleis i avantprojectes ens les llegim tots, i no anam en “manada”.
I no ens creim el que diuen els professors perquè “por algo serà”, ni som tan prepotent com per creure que la meva opinió particular és la que val.
Escoltam els professionals, i no me diguis ara que TOTS són uns izquierdosos que volen derrocar el Govern, i escoltam els professors perquè confiam amb ells. Però amb tot això ens formam la nostra opinió, raonada i argumentada.
Diguès quins professionals del món de l’educació avalen el TIL?
Diguès quins professionals del món de l’educació avalen que per conèixer igual dues llengües s’han d’estudiar amb un 50% d’hores cada una?
Begoña
14 novembre, 2013 a 15:57 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Begoña, todo esto que haces mejora la educación de tus hijos, yo te pido que haces para que el sistema educativo mejore, porque tu centro mejore. – Ya está contestado.
Quejarte? Eso es todo? Decir que los otros lo hacen mal? – Si no has leído lo que he escrito antes, no voy a molestarme en leer lo que escribes tú, hasta ahora tu aportación es que os dejemos hacer lo que queráis (no sé en nombre de quienes hablas incluyéndote) con dos opciones, estar de acuerdo o callarnos.
tomeu
14 novembre, 2013 a 17:00 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Joan, “A mi me fa molta gràcia això de “somos muchos” i de “no nos representan”, o vos pensau que algú se pot atribuir la representació de tots? Està clar que una associació només representa als seus associats” Entenc que tu si creus que representes a tothom…????
Estau creant una generació de funcionaris mallorquins, perquè l’educació exclusivament en català només farà possible que els futurs adults d’aquesta comunitat espirin a ser funcionaris. Desgraciadament es l’únic objectiu que teniu ja que ha estat la vostra aspiració vital i això és molt trist. A fora de la vostra bombolla hi ha un mon real ple de possibilitats!
No veus que a l’any 2013 no hi ha lloc per a aquests sentiments localistes i aïllats del mon real?
A més, qui et dona l’autoritat moral per a decidir que un infant no pot aprendre un idioma?
Francisco
14 novembre, 2013 a 19:49 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
FAPA s’ha convertit en es representant des professors més radicals, i dic professors perquè ja no representa ni a pares ni a nins. Ja els hi vaig escriure un correu exposant sa meva disconformitat amb tota sa seva actuació a sa vaga (antes, durant i desprès) i ni me vàren contestar.
Y otra madre
14 novembre, 2013 a 20:12 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Opino igual. Hace unos meses pedí al presidente de la FAPA que tuvieran en cuenta a las familias que queremos el TIL pero también queremos reivindicar una educación de calidad. En vez de eso se nos ha presionado para no llevar a nuestros niños al colegio.
Información, debate y respeto. Es lo que hace falta.
Maria
15 novembre, 2013 a 0:26 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
A veure, una mica de sentit comú i respecte i educació, per favor…
El primer, parlem amb propietat. Si no vull estar representada per algú, no em faig soci, ni pago quotes, ni per descontes. Jo pago una quota per rebre un servei. I si estic a una s’associació amb la qual no estic d’acord, el que faig és queixar-me a aquesta. Això el primer.
I jo no recolzo aquesta reivindicació perque “si lo dicen los profesores es por algo y porque somos muchos”, i tenc altres feines que escriure (o mal escriure) a les xarxes socials, insultant i menyspreciant a la gent que no pensa com jo.
Dit això, Angel, Madre, Otra madre, Begoña: Jo, quan estic malalta, no em prenc un medicament que diuen a una pàgina, denominem-la per exemple “Jo no em pos malalta”, o a un bar o a l’entrada del centre de salut, que “esto funciona”. Em prenc un medicament que em prescriu un professional sanitari que ha estudiat anys per fer-se metge. I em prescriu un medicament perque aquest medicament ha estat estudiat molt detingudament i els resultats d’aquests estudis han estat publicats a foros, congressos o revistes científiques de prestigi, gestionades per experts en la materia, previ aval d’aquest estudis per autoritats gestores d’aquesta matèria. Per això funcionen. Ido, aplicat l’exemple a Educació, em podrieu per favor aportar algún aval pedagògic que em demostra que la meva postura, en contra de la imposició de l’aplicació invasiva del projecte TIL, és incorrecte? Tal vegada així si convençeu a algú, i segurament millor que amb expressions despectives. Jo, en voler vos faig un resum de publicacions, realitzades per entitats expertes que saben del que parlen i que recomanen la no aplicació del projecte TIL, tal i com ens la volen imposar. Entenc que Fapa i la majoria de les Apima es basen amb això per prendre la postura que prenen, al igual que ho faig jo. En tot càs, estau en el vostre dret de tenir una altra postura, però no entenc el perque del vostre to agressiu. Si deis que acceptau les opinions de la gent que no pensa com voltros, no és el que mostrau. I sincerament, em sembla que una mica de tolerància, sentit comú, aval pedagògic i diàlec és el que cal per resoldre conflicte.
OTRA MADRE
15 novembre, 2013 a 9:07 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Como me doy por aludida en tu respuesta, María, te diré que en el resto de las Comunidades Autónomas, en la mayoría, no han tenido NINGÚN problema en implantar el bilingüismo, quizá en un principio les haya costado un poco, pero han mirado en todo momento por el bien de los alumnos y se han entregado al máximo, y te hablaré de Aragón, en la que casi todos los colegios públicos y concertados son bilingües (y no han empezado ahora, sino que hace ya unos años). Quizá sea que en el resto de las Comunidades Autónomas los profesores estén mejor preparados, o les hayan preparado mejor en inglés, pero en 1º de ESO, estudian la mitad de las asignaturas en inglés, la otra mitad en castellano y además, Alemán. En una Comunidad Autónoma como ésta, que vive del turismo, creo que hace ya muchísimo tiempo que se tendría que haber hecho. La excusa que ponen aquí los profesores es que “no pueden prepararse sus clases en inglés en tan poco tiempo” cuando la realidad es que en los consejos escolares del curso pasado, ya quedó claro que el principal problema es que se negaban a dar sus asignaturas en castellano (algo que me parece contrario a toda ley, puesto que las dos son lenguas co-oficiales). En cualquier trabajo tienes que ir reciclándote, y lo que me parece incongruente es que los que se dedican a la enseñanza y deben velar por que los alumnos estudien, se nieguen ellos mismos a hacerlo (vaya profesores tan poco vocacionales tenemos en las islas) Habrá que mirar por qué Baleares está a la cola en Educación en España… Es una pena que haya padres convencidos de que el TIL es la causa de nuestras desgracias, habría que mirar un poco más allá.
Maria
15 novembre, 2013 a 21:24 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Gracias por tu respuesta. Yo no estoy muy de acuerdo contigo en la afirmación de que en la mayoría de las otras CCAA se implante bilingüismo sin mayor problemática. Ni tampoco en la de que tenemos profesores poco vocacionales en las islas. Pero claro, entiendo que cada uno se basa en sus propias experiencias y yo no voy a poner en duda las opiniones de nadie. Dicho esto, el TIL no es el origen de todos nuestros males, a mi parecer lo que es el TIL, es un proyecto educativo invasivo y mal diseñado por políticos que aumenta todos nuestros males. Y no me baso en mi opinión humilde de madre (yo ni soy docente, no soy política), me baso en un dossier de informes elaborados por expertos en la materia que manifiestan rotundamente que las formas y el calendario de aplicación de este proyecto educativo es, en el mejor de los casos, cuestionable. Y no encuentro ni un solo informe avalado con argumentos pedagógicos que me garantice que la totalidad de los niños pueden asumir con éxito este proyecto educativo. Además de ello, tampoco entiendo bajo ningún concepto que un proyecto educativo se elabore sin participación de las partes implicadas. Y además de ello, en ninguna parte encuentro en que se basa este proyecto educativo para afirmar que va a ser la solución al fracaso escolar. En cambio si sé lo que son los indicadores del fracaso escolar, los cuales no tienen absolutamente nada que ver con el proyecto TIL.
Insisto, puede que esté equivocada, puede que no haya buscado lo suficiente, pero para estar a favor del TIL, a mi me hace falta algún aval pedagógico, el cual si he encontrado para estar en contra. Esto no significa en absoluto que yo no quiera que se aumente el nivel de inglés en nuestro sistema educativo, ni que me conforme con el grave fracaso escolar que sufrimos. Es sólo que yo soy de este tipo de personas que requiere una explicación más allá de una opinión. Además yo creo en el consenso entre partes implicadas y quiero una educación de calidad para la totalidad de los estudiantes. Eso es todo.
Begoña
17 novembre, 2013 a 16:54 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
me baso en un dossier de informes Elaborados por Expertos en la materia.¿qué expertos? ¿qué universidad internacional de prestigio te ha enviado un dossier? Yo he leído el informe sobre el impacto de los tres modelos lingüísticos que existen en Euskadi. ALUCINA, VECINA, los datos son objetivos: sacan las mismas notas, estén en el modelo que éste, sin ningún problema, más o menos. El problema que han detectado es el de la forma de evaluar los conocimientos adquiridos, todos sin excepción lo hacen mucho mejor en su idioma materno independientemente de si estudian en él, en otro o en bilingüe. Estos datos está avalados por los pocos estudios hechos en Luxemburgo sobre el tema. Y lo que opinen o dejan de opinar los profesores con décadas de fracaso escolar en los colegios y la universidad que los alienta a seguir fracasando, pueden ser cualquier cosa pero opiniones expertas a tener en cuenta va a ser que no. La FAPA sólo publica ese tipo de informes, ni uno sólo a favor de que los alumnos estudien en su lengua materna, por ejemplo, ya te digo que yo sin buscar mucho ya he encontrado dos que avalan la evaluación en ella. Sólo veo informes que demuestran que la inmersión lingüística es buena para que el mayor número de personas hablen en ese idioma, no necesito ningún experto para algo tan de cajón. Ahora, que se educan mejor en catalán? El único estudio que he visto en un documental de una universidad internacional (en su día no me preocupaba no me pidas que recuerde cual, era europea pero no española) sobre una predilección en la lengua para una mejor enseñanza era el español para los sordos. Cosas de la vida, que los que realizaban el estudio no eran precisamente catellanoparlantes.
Joana
17 novembre, 2013 a 18:47 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Begoña, aquí tens un informe ben recent. De la UIB,la nostra universitat, la que coneix la realitat de l’educació a les Illes Balears.
http://www.uib.es/catedra/camv/CDSIB/documents/immersio.pdf
Begoña
17 novembre, 2013 a 20:47 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Mira el caso que hacen con la UIB los que valen, ¿llamas expertos de prestigio a los de la UIB? Así te irá, no les conocen ni en su casa:
http://www.elmundo.es/elmundo/2013/06/27/baleares/1372322366.html
Joana
17 novembre, 2013 a 22:03 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Si, per a jo els catedràtics de la UIB són de prestigi. No entenc aquest enllaç que has posat què té a veure.
Trob que t’expresses amb una mica de falta de respecte, no creus?
Joana
17 novembre, 2013 a 13:53 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Les organitzacions socials tenen els seus mecanismes democràtics i de participació i de presa de decisions; Veig estupefacta com ara n’hi ha que posen en qüestió la representativitat per exemple de Fapa, i de les Amipas. I, ho observ no des de la distància, sinó des de l’experiència que em dóna la meva implicació. Resulta que gent que mai participa a les assemblees de les seves Amipas, que espera des del sofà de ca seva com elles intenten resoldre molts de problemes als centres dels “seus” fills es permeten ara criticar sense pietat.
Efectivament cadascú tria qui el representa i agradi o no, Fapa representa a totes les associacions de pares i mares que hi estan associades/federades. I la decisió de federar-se (en el cas del meu centre) es va prendre en assemblea. De manera Begoña, que la teva proposta “per a millorar l’educació” de influir en l’Amipa del teu centre per deixar de pertànyer a la Fapa no podrà prosperar mai perquè és una decisió que no és competència teva. No sé si m’explic…
Igual passa amb les Amipas i altres entitats. O és que només som socis de les Amipas per rebre un benefici? (descomptes en llibres, activitats extraescolars o escola matinera que organitzen les Amipas perquè l’administració no dóna el servei que hauria de donar?)
He assistit a totes les assemblees de l’Amipa del centre del meu fill de manera que no han de pretendre donar lliçons aquests que ara les desprestigien.
Molt poc saben de què significa associar-se, organitzar-se, crear debat, reflexionar, dialogar, ben poc coneixen la realitat del món de l’associacionisme…
Implicar-se en una Amipa és: Feina, dedicació, dedicar el temps lliure en benefici de tots i clar… això no tothom està disposat a fer-ho però molts estan disposats a criticar-ho.
Des de casa, des del sofà, davant l’ordinador, alguns des de l’anonimat,, altres no, és molt fàcil escriure i escriure…
I no valen excuses tipus “tenc por de que em mirin malament si em posiciono en contra…” perquè molta gent dóna la cara per defensar els drets de tots i totes i això sovint els hi costa atacs que reben de per tot.
Moltes reivindicacions que ha fet l’Amipa del centre del meu fill han servit perquè se’n beneficiïn tots els infants, no només el meu fill. I massa vegada he vist com famílies que ara la critiquen no han mogut ni un dit per fer-los costat en moments difícils. I eren reivindicacions molt importants que afectaven inclús als fills/filles d’alguns d’aquests que ara tiren pestes contra la seva Amipa.
És la democràcia participativa, és no qüestionar els moviments socials que gràcies a les seves reivindicacions s’han aconseguit moltes coses, és respectar la representativitat que tenen; es tracta de crear alternatives per a construir un món millor.
Tothom és lliure de sentir-se o no representat per les associacions que existeixen, cadascú que cerqui la seva, s’impliqui i hi faci feina.
Jo m’he informat, fa anys que m’inform del què passa en educació, he participat a assemblees, debats, conferències, m’he implicat… He tingut informació al meu abast, (que he cercat per tot i que també la Fapa ens ha proporcionat amb debats públics i xerrades als centres), i a partir d’aquí he format el meu propi criteri. Estic en contra del TIL, sí… per què s’ha fet d’esquenes a la comunitat educativa, com la LOMCE. Perquè massa veus expertes ens estan advertint que és una errada. Perquè si em poso malalta vull que sigui el metge qui em digui quin tractament he de seguir per a millorar i no cap polític de torn mogut per altres interessos.
Veig, amb sorpresa, que els atacs es redueixen a una qüestió de llengua. Molts ni parlen de les dificultats a les que s’enfronten els infants amb NEES, de com aquests infants (companys, amics, veïnats dels nostres fills) quedaran pel camí…. ni parlen de retallades en recursos per les famílies més necessitades, de com hi ha centres a qui se’ls han retallat recursos humans i no tenen suport a les aules per ajudar als infants amb NEES, he vist com famílies d’aquestes no han dit mai res quan els seus tutors han estat setmanes i setmanes de baixa sense substitut, he pogut llegir a algunes bandes fins i tot famílies que troben que és igual si es redueixen els continguts en matèries no lingüístiques, que el més important és que aprenguin anglès….
La lluita no ve d’ara … N’hi ha que fa anys que s’hi han implicat… I molts d’aquests són pares i mares de les vostres Amipas, i de la Fapa.
Un poquet de rigor i respecte. Gràcies.
Maria
17 novembre, 2013 a 20:00 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Begoña, a mi ninguna Universidad me ha enviado ningún informe. Por cierto, la Conselleria tampoco.
Y como tu bien sabes, no los hay.
Y yo creo que solamente expongo mi opinión y creo que de forma muy respetuosa.
No entiendo porque esto os parece tan inadmisible. E insisto, sigo sin creerme nada que se base en opiniones tipo:”Lo he leído, lo he encontrado.” Yo me baso en avales pedagógicos, expertos. Pero yo no soy la que me meto en una Web en la que no creo, a tratar de convencer (por ser generosa) a nadie. Yo pertenezco a una Amipa asociada a Fapa y por lo tanto estamos no sólo agradecidos a Fapa por su labor, sino que la apoyamos y seguimos. Y a mi Amipa em concreto pertenece más del 50% de las familias del colegio de mi hija. Muchos de los cuales asisten a las asambleas donde se somete a votación toda actividad de la asociación.
Reitero, yo no trato de convencerte, tengo absolutamente claro que no nos mueven las mismas inquietudes, así que sería inútil y no soy el tipo de persona que pierde el tiempo. Si lo fuera, estaría metiéndome en páginas webs donde no piensan como yo.
Begoña
17 novembre, 2013 a 20:52 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
“me baso en un dossier de informes elaborados por expertos en la materia”Decídete, tienes un dossier lleno de informes o no hay informes, y me parece estupendo que no pierdas el tiempo en informarte sobre la educación de tus hijos, porque ya me imagino que tus avales pedagógicos serán tan fiables como tu dossier lleno de informes. Haz lo que te manden y duerme tranquila, te lo has ganado.
Maria
17 novembre, 2013 a 21:33 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Creo que no te has molestado en leer lo que escribo.
Si buscas a alguien, aquí no creo que le encuentres.
Maria
17 novembre, 2013 a 21:45 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Y los informes que no existen, no son aquellos a los que yo me refiero. Estos salen de la UIB, de la asociación de inspectores de educación, de Apabal, de los departamentos de Pedagogía y de Lenguas, de la Escuela Oficial de Idiomas (…) y si, de la Unión Europea.
Lo que no existen, son los que avalan y garantizan que el 100% de los niños que estudian en Baleares pueden asumir este proyecto educativo, que podría ser bueno, si se aplicara a medio-largo plazo y contando con la totalidad de las partes implicadas en dicha aplicación, en lugar de con ninguna. Y si, tengo un dossier, pero no me lo ha mandado ninguna Universidad, me he molestado en buscar todos estos informes y con ayuda de profesionales del ámbito. Pero si me lo quieres completar, para que esté mejor informada, estoy abierta a que me pases los informes en los que se basa la Conselleria para afirmar que el proyecto TIL va a mejorar el fracaso escolar de Baleares y que la totalidad de los niños de Baleares lo podrán asumir. Quizá cuando me entere de la existencia de estos informes, mi ignorancia se convierta. Gracias por tus comentarios, pero insisto, si lo que buscas, es un enfrentamiento, no creo que aquí lo encuentres. Para esto tienes mejores webs y más divertidas. Yo no tengo intención de convencerte, como te he dicho, no nos mueve el mismo interés.
Saludos
Joana
17 novembre, 2013 a 22:05 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Totalment d’acord amb tu Maria…. No ens mou el mateix interès i efectivament tenim altres coses més importants que fer que enfrontar-nos amb qui ve a una web d’una entitat que diu no la representa.
Begoña
17 novembre, 2013 a 22:18 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
http://www.isei-ivei.net/cast/pub/PISA-L/PISA-L-final.pdf
Joana
18 novembre, 2013 a 9:41 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
M’interessen les dades publicades per la Conselleria de Cultura i Educació de les Illes Balears que se troben a l’estudi de la UIB que vaig penjar ahir. Aquestes són dades reals i objectives (són de la Conselleria, eh!) i són dades de les Illes Balears.
Està molt bé saber quina és la realitat a altres llocs però som aquí i aquestes són les que ens han d’importar.
Gràcies de totes formes,
Maria
18 novembre, 2013 a 22:42 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Gracias, Begoña. Estoy con Joana, para apoyar un proyecto educativo que se aplica de manera invasiva en Baleares, me gustaría que la Conselleria lo avalara con informes o argumentos pedagógicos que sustenten y garanticen que la totalidad de los estudiantes lo puedan asumir, así como me gustaría saber en que argumentos pedagógicos se basa para afirmar que dicho proyecto educativo va a mejorar el grave fracaso escolar que sufrimos. Si existieran tales argumentos, ya serían públicos.
Begoña
19 novembre, 2013 a 16:02 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Son jornada de la Universidad de Deusto, CCAA dónde se aplica el bilingüismo o la inmersión en cualquiera de las dos lenguas oficiales, son los padres los que eligen. Aquí, ya en 2.007 apuntaban la problemática refiriéndose a los alumnos extrangeros, lo que no se imaginaban que la misma problemática han tenido durante 30 años los nacionales no “catalanes” en Baleares. La inmersión lingüistica no se avaló por ningún estudio ni informe de ninguna Universidad internacional de prestigio. Informes sobre la infravaloración de los méritos de cualquier alumno al que se evalúa en una lengua que no sea la suya materna hay varios, creo que os envié la de Euskadi. La ley de mínimos no se cumplía en Baleares, se pasó a imponer la inmersión en los centros públicos, mis hijos castellanoparlantes no tuvieron ni “programa de acogida”, ni “programas adaptados a la enseñanza en una lengua no materna” como sucede con el inglés en el TIL, ni nada de nada y no son extranjeros. http://segundaslenguaseinmigracion.com/ense_anzal2/Ojedajornadas.pdf
Begoña
19 novembre, 2013 a 16:05 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Añado, más invasivo que una inmersión lingüística en un sólo idioma sí o sí, no se me ocurre nada. Quizá no dominemos el lenguaje y no sepamos muy bien qué es “invasivo”. O no nos referimos a los mismos sujetos invadidos.
Maria
19 novembre, 2013 a 22:06 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
Que los niños reciban enseñanza en más de un idioma es positivo.
(No sé en que momento a ti te hablan de una enseñanza monolingüe)
Queremos que reciban enseñanza en varios idiomas.
(Enseñanza en idiomas, no enseñanza de materias troncales en lenguas no maternas impartidas por docentes que no los dominan a estudiante que no asimilan las materias)
Queremos disminuir el fracaso escolar.
(El TIL lo mejorará, como promete? En este caso, en que se basa esta afirmación?)
Queremos que se justifique un proyecto educativo por sus argumentos pedagógicos.
(Donde están estos avales?)
Queremos aval pedagógico que justifique su implantación.
(Yo sólo encuentro expertos que lo cuestionan y sigo esperando algún informe que me demuestre que me equivoco, pero tu tampoco lo debes haber visto o ya me lo habrías aportado)
Hablamos de cosas distintas.
A ver si así lo entiendes.
Maria
19 novembre, 2013 a 22:22 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
I jo, a diferència de tu, som capaç de parlar-te en qualsevol de les quatre llengües que domino.
No em suposa cap problema, ni ideològic, ni polític, ni educatiu.
Crec que no tenc el problema que tu tens, i la meva filla tampoc.
Et desitjo molta de sort en la teva emprenyada que no comparteixo. Tenc la ment bastant més oberta que tu i no em complico la vida amb coses en les que no crec.
Jo crec i reivindico una ensenyança pública de qualitat i no perdré més temps amb intentar fer-te veure que el que em molesta que s’imposi un projecte educatiu que els experts no veuen viable, ni aplicable de la manera invasiva que es fa. Un projecte educatiu no dissenyat per les parts implicades. Ha estat la darrera vegada que ho he dit.
Com don per fet que a tu ja et poden dir el que vulguin, perque no tens cap intenció d’entablar un diàleg sincer i raonat, en cerca d’un conflicte que no hauria d’existir i en el qual jo no crec, per part meva aquesta rèplica acaba aquí.
Sort!