BALEARS I L’EXCEL·LÈNCIA

_fapa_logoAls informes internacionals Espanya surt bastant malparada en el percentatge d’alumnes excel·lents i les Balears sortim bastant malament a la foto en general. Però la veritat és que a les escoles i instituts es fa molt bona feina, considerant els recursos que ens han quedat.

La majoria de vegades, aquests recursos i les energies dels docents s’han de dedicar a aquells que necessiten més ajuda per avançar, cercant una equitat imprescindible per a qualsevol societat que vulgui anomenar-se civilitzada. De bones pràctiques amb aquests alumnes en tenim molts d’exemples, moltes vegades no prou valorats per ser feines poc “espectaculars”.

birretPerò així i tot, a les escoles i instituts, els mestres i professors tenen encara temps i ganes per ajudar als alumnes que poden i volen anar més enllà i assolir els coneixements dels que són capaços. La implantació del Batxillerat Internacional a l’IES Son Pacs fa dos cursos n’és un exemple, una oportunitat pels alumnes que ha estat possible només amb la implicació i l’esforç de formació d’uns docents que han cregut en el projecte.

L’estadística pot ser no sigui la nostra aliada, però cada curs tenim casos que ens mostren les capacitats d’aquests alumnes, les seves ganes i la seva motivació pels estudis, alumnes que tenen el suport de les seves famílies, que creuen amb ells. I també ens mostren uns docents que els guien, els ajuden i els motiven, imprescindibles per fer-los arribar allà on ni ells sabien que n’eren capaços.

Als uns i als altres, gràcies.

Sense cap intenció de fer una recopilació extensiva, aquests són alguns exemples que han estat públics darrerament i que ens serveixen per il·lustrar el que deim. Reivindicar el que es fa bé és tan important com reconèixer el que es fa malament, ambdues coses ens il·luminen el camí a seguir.

Ja sabeu, “no hi són tots els que són, però són tots els que hi estan”, si en coneixeu d’altres ens encantarà conèixer-los.

Enhorabona a tots, alumnes, famílies i docents!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>