«

»

ag. 14 2020

Comunicat conjunt de la comunitat educativa

L’inici del proper curs, amb les millors condicions educatives i sanitàries, és una de les principals preocupacions de les famílies en aquest moment. Per aquest motiu, FAPA Mallorca, va convocar el passat 12 d’agost a la resta d’entitats educatives per posar en comú les nostres valoracions sobre la situació.

Totes les entitats coincidim en la nostra preocupació per un inici de curs en unes condicions que no garanteixen la seguretat d’alumnat i docents ni, conseqüentment, la continuïtat de les classes presencials.

Insistim en que tots hem de fer els esforços necessaris per garantir l’educació presencial aquest curs. El darrer trimestre d’aquest curs ha posat de manifest la importància que té per a tot l’alumnat, especialment per al més vulnerable social i econòmicament així com per a l’alumnat amb necessitats especials i diversitat funcional.

Són imprescindibles unes ràtios inferiors a les previstes, ajustades a la situació sanitària del moment, i són imprescindibles els espais i docents necessaris per poder-les fer reals. Observam amb preocupació que les previsions de l’administració per a l’inici del curs no garanteixen aquestes mesures per a tots els centres i, una vegada més, la comunitat educativa en serà la principal perjudicada.

Les entitats de protecció de la infància i adolescència ja han avisat de l’emergència educativa que pot representar un curs sense educació presencial. Els infants i joves no s’ho mereixen, i la societat no s’ho pot permetre.

La nostra propera passa com a col·lectiu representatiu de la comunitat educativa serà demanar una reunió urgent amb la presidenta del Govern, Sra. Francina Armengol per traslladar-li totes aquestes preocupacions i reivindicacions i la necessitat de trobar les solucions pertinents que ens garanteixin un inici de curs en les millors condicions.

Assistents: ADESMA, ANPE, CCOO, Col·legi Professional de Docents, FAPA Mallorca, FSIE, Sindicat Alternativa, STEI, UGT, UOB.

Entitats que no varen poder assistir i s’adhereixen al comunicat: ADIPMA, USO.

9 comments

Anar al formulari de comentaris

 1. Farta

  https://youtu.be/62gDjJVMtRA

  1. M

   Madre mía, negacionistas los hay en todos los sitios, incluyendo desgraciadamente a los médicos. Lo malo es que difunden un mensaje que confunde a la población. Que no estamos como en marzo, por supuesto, eso no lo duda nadie, pero no nos podemos descuidar y hacer todo lo posible para evitarlo. Esta en nuestras manos y la vuelta al cole tal y como está planteada para los más pequeños es un despropósito.

 2. Marta

  Como madre me gustaría que se estudiara seriamente la opcionalidad de la presencialidad para los más pequeños. Los grupos burbuja son una fantasía, ya que en cuanto los niños salen por la puerta la burbuja se rompe. Hay padres que se ofrecen a dar clases en casa a sus niños, que pueden ser supervisadas quincenalmente por sus tutores. Así se conseguiría bajar las ratios de las aulas y aumentar un poco la seguridad de todos.

 3. caty

  Acab d’escoltar a un representant de FAPA a ibe3 que les classes es feran semipresencials apartir de 3° de E.S.O…que passa que els de primaria o infantil no es poden contagiar i contagiar a la seva familia????i si això passa, qui es ferà responsable??deixao decidir als pares si dur els seus fills a l’escola i no jugueu amb la vida de les families

  1. Mar

   Yo tampoco entiendo que los pequeños, que son los que pueden tener más despistes en las medidas de seguridad, sean a los que quieren obligar a la presencialidad a toda costa. Además sus contenidos son más asequibles para que los padres los puedan educar en casa. Que por lo menos la presencialidad sea opcional y no obligatoria y se priorice la presencialidad a las familias con los dos padres trabajadores o alumnos en riesgo.

  2. M

   Yo tampoco entiendo que los pequeños, que son los que pueden tener más despistes en las medidas de seguridad, sean a los que quieren obligar a la presencialidad a toda costa. Además sus contenidos son más asequibles para que los padres los puedan educar en casa. Que por lo menos la presencialidad sea opcional y no obligatoria y se priorice la presencialidad a las familias con los dos padres trabajadores o alumnos en riesgo.

 4. Martina

  Hola! A mi me gustaría sabe que consecuencias legales pueden caer sobre mí si me niego a llevar a mis hijos al colegio.
  O si hay alguna fórmula legal en la que me pueda amparar para no tener que llevarlos.
  Llevamos confinados y sin apenas relacionarnos muchos meses y no estoy preparada para cerrar los ojos y confiar en tener suerte y que no se contagien. Nos venden una falsa seguridad que no se la cree nadie con dos dedos de frente y lo único que quieren son porcentajes y me niego a que e experimente con mis hijos.

 5. Pedrito

  Mare meva, aqui no hi ha cap professor que vulgui anar a fer clase. Perquè tants d’estudis i tanta formació si a n’es final els que esteim educant als nins som els pares amb quatre fitxes que ens han enviat els professors descarregades d’Internet?. Com es nota que han cobrat per quedar-se a casa i només s’han preocupat pels seus propis fills. Als altres que els bombin. Quins professionals….

 6. Guillem

  Crec que hauríem de fer algun tipus de protesta els pares juntament amb els mestres. Falten 16 dies per començar i no hi ha res clar, els contagis van augmentant.
  I la resposta pareix ésser ja ho veurem, serà caòtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>