«

»

oct. 03 2013

COMUNICAT PROTECCIÓ DEL MENOR

Els professionals del Servei de Protecció del Menor ens han fet arribar el següent comunicat, que volem agrair, ja que aporta més claretat, si cal, al suport dels pares a la vaga.

Vos volem fer arribar l’escrit que vos adjuntam signat per la gran majoria (un 80% dels professionals) d’aquest Servei, enfront les informacions que afecten als pares que donen suport a la vaga dels docents i a la possible pèrdua de la tutela dels seus fills.

Comunicat pdf

El col·lectiu de professionals que fem feina en el  Servei de Menors i Família, volem aclarir alguns aspectes relacionats amb les darreres declaracions, realitzades en relació a  les conseqüències de la no assistència dels infants a l’escola en període de vaga.

 

 

1.- No és cert que els professionals puguem actuar retirant la guarda i custòdia als pares d’uns menors que no assisteixen a l’escola en període de vaga.  Per això, caldria  declarar el desemparament dels menors i assumir-ne la tutela.

 

2.- El Tribunal Tutelar del Menor no existeix a l’actualitat. La presa de decisions en matèria de protecció de menors que es troben en situació o en risc de desprotecció  correspon a l’IMAS i, en concret, a la Coordinació d’Atenció al Menor i Família, amb  les competències que té atorgades.

 

3.- La declaració de desemparament i assumpció de tutela d’un menor és fruit  d’una valoració multiprofessional (treballadors socials, educadors, psicòlegs, jurídics,…) que implica un estudi en profunditat dels indicadors que presenta un infant en la seva família i que no tenen res a veure amb l’assistència o no a classe en un moment com l’actual.

 

Volem expressar la nostra sorpresa davant les declaracions sobre aquest aspecte per part de càrrecs que representen a la ciutadania i que utilitzen els termes sense conèixer la realitat ni, tan sols, les  funcions dels òrgans al front dels quals estan ells mateixos.

 

Les seves declaracions sols ajuden a confondre els pares que donen suport a la vaga i deixen la nostra feina professional en molt mal lloc.

Les situacions de desprotecció, que afecten drets fonamentals de les persones, es mereixen un respecte per part de tota la nostra comunitat i, en especial,  per part de les  persones que tenen càrrecs representatius  que  donen una imatge  del tot equívoca de les nostres funcions i de la nostra tasca  professional.

 

 Palma, 1 d’octubre de 2013


1 comment

  1. ANGELICA

    La oficina de la Defensa de los Derechos del Menor: defensa y promoción de los derechos de los menores; quejas sobre situaciones de amenaza y de vulneración de derechos.
    El derecho a la educación ART. 27 CE:
    Artículo 27

    1. Todos tienen el derecho a la educación. Se reconoce la libertad de enseñanza.

    2. La educación tendrá por objeto el pleno desarrollo de la personalidad humana en el respeto a los principios democráticos de convivencia y a los derechos y libertades fundamentales.

    3. Los poderes públicos garantizan el derecho que asiste a los padres para que sus hijos reciban la formación religiosa y moral que esté de acuerdo con sus propias convicciones.

    4. La enseñanza básica es obligatoria y gratuita.

    5. Los poderes públicos garantizan el derecho de todos a la educación, mediante una programación general de la enseñanza, con participación efectiva de todos los sectores afectados y la creación de centros docentes.

    6. Se reconoce a las personas físicas y jurídicas la libertad de creación de centros docentes, dentro del respeto a los principios constitucionales.

    7. Los profesores, los padres y, en su caso, los alumnos intervendrán en el control y gestión de todos los centros sostenidos por la Administración con fondos públicos, en los términos que la ley establezca.

    8. Los poderes públicos inspeccionarán y homologarán el sistema educativo para garantizar el cumplimiento de las leyes.

    9. Los poderes públicos ayudarán a los centros docentes que reúnan los requisitos que la ley establezca.

    10. Se reconoce la autonomía de las Universidades, en los términos que la ley establezca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>