«

»

maig 22 2024

CONCENTRACIÓ CONTRA LA DEROGACIÓ DE LA LLEI DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

FAPA Mallorca ens hem adherit al manifest de la Plataforma per la Memòria Democràtica i vos convidam a assistir a la concentració convocada pel proper 2 de juny a les 19h, al Parc de Ses Estacions, Palma. La nostra adhesió està motivada per coherència amb els valors que l’educació ha de transmetre, recollits als currículums i a la mateixa Llei d’Educació de les Illes Balears, que vos explicam a continuació.

Un dels objectius i característiques de l’educació secundària obligatòria contemplats a la Llei 1/2022, de 8 de març, d’Educació de les Illes Balears (article 14) és “Assumir responsablement els seus deures i conèixer i exercir els seus drets en el respecte a les persones, en l’exercici de la tolerància, la cooperació i la solidaritat; exercitar-se en el diàleg i l’empatia, i promoure els drets humans i la memòria democràtica com a valor comú d’una societat plural, així com preparar-se per a l’exercici de la ciutadania activa”.

Així mateix l’article 44 de la Llei 20/2022 de 19 d’octubre de Memoria Democràtica sobre les mesures en matèria educativa i de formació del professorat determina que el sistema educatiu ha d’incloure entre els seus fins el coneixement de la història i de la memòria democràtica espanyola i la lluita pels valors i les llibertats democràtics desenvolupant en els llibres de text i materials curriculars la repressió que es va produir durant la Guerra i la Dictadura impulsant en la comunitat educativa el dret a la veritat, la justicia, la reparació i la no repetició. 

L’acord de govern a les Illes Balears entre el Partit Popular i VOX contempla de derogació de la Llei i 2/2018, de 13 d’abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears aprovada per consens de totes les forces polítiques representades en el Parlament.. Preocupades per aquest acord un grup d’entitats, sindicats i grups polítics s’han constituit en la Plataforma per la Memòria Democràtica a la qual la nostra Federació ha decidit formar-ne part en coherència amb la defensa dels valors democràtics fonamentals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: